I COLOMBIA: Egan Bernal må få spesialtillatelse for å fly til Europa i sommer. FOTO: Christopher Jue/Getty Images

Tvil rundt colombiansk Tour de France-deltakelse

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 22.05.20 17:06

Del på    

Fly-forbud krever særskilt fritak for Bernal og co.

(procycling.no): Økende usikkerhet rundt colombiansk deltakelse i årets Tour de France oppsto da colombianske myndigheter utvidet et nåværende flyforbud frem til september.

Grunnet koronakrisen og tilhørende smittevernstiltak er Tour de France-starten i Nice utsatt til 29. august. Den colombianske presidenten Iván Duque kunngjorde nylig at forbudet på internasjonale flygninger vil gjelde frem til 31. august.

Et slik forbud kan skape vanskeligheter for colombianske ryttere som Nairo Quintana, Rigoberto Urán og regjerende Tour de France-mester Egan Bernal. Derfor jobber det colombianske sykkelforbundet på spreng på å skaffe sine stjerner spesialfritak fra forbudet, slik at ryttere får reise til Europa.

– Vi har opprettet kontakt med presidenten av Colombia, Iván Duque, samferdselsminister Angela Maria Orozco, og idrettsminister Ernesto Lucena, med sikte på å la rytterne reise til Europa i rimelig tid før rittene finner sted, Tour de France og andre viktige konkurranser, sier Mauricio Vargas, president i det colombianske sykkelforbundet, til nyhetsbyrået AP.

– Vi skal koordinere reiseplanene med de colombianske styringsmaktene og lagene, dette vil ikke bli noe problem, forsikrer Duque.

Etter utbruddet av koronavirus er de fleste store rittene på WordlTour-kalenderen blitt utsatt til høsten. Den reviderte UCI-kalenderen skal etter planen starte opp igjen med den italienske grusveiklassikeren Strade Bianche 1. august.

Bernal har sin europeiske treningsbase i Monaco, men dro hjem til Colombia i mars. Team Ineos-kapteinen varslet da sin ankomst til nasjonale helsestyringsmyndigheter og ble testet for COVID19. Prøven viste etter hvert at Bernal ikke var smittet.

Etter å ha sittet i karantene er Bernal, i likhet med de drøyt hundre colombianske sykkelproffene, innvilget spesialtillatelse til å trene utendørs.

Tagget med: ,

Les også disse