HINDRET AV VELT: Tobias Halland Johannessen fikk sitt U23-ritt ødelagt da han ble hindret av en velt, mens Søren Wærenskjold selv var i bakken og måtte bryte. Foto: Jan Brychta/Uno-X Pro Cycling Team

Tung norsk dag i U23-klassen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.09.21 12:53

Del på    

Velt og uhell preget VM-rittet i Belgia.

(procycling.no): Velt og uhell preget den norske innsatsen i U23-rittet i Leuven på fredag. Den norske kapteinen Søren Wærenskjold veltet ut, og de norske outsiderne fikk også sine ritt preget av uhell.

Tobias Halland Johannessen ble hindret og måtte bruke mye krefter på å komme seg tilbake til feltet. Til slutt stakk Filippo Baroncini av med gullet med et sent angrep. Bak italieneren var eritreiske Biniam Ghirmay raskest i kampen om sølvet, like foran Olav Kooij fra Nederland.

Ingen nordmenn satt igjen i første gruppe og først 2:41 bak vinneren kom Anders Halland Johannessen i mål som 61. mann i U23-rittet. 22-åringen ble beste nordmann.

Wærenskjold veltet

Han som i utgangspunktet var den norske lederen, Søren Wærenskjold, havnet i en velt med noen mil igjen og måtte stå av rittet.

Også Tobias Halland Johannessen møtte på trøbbel underveis. Den norske Tour de l’Avenir-vinneren ble hindret av en tidligere velt og måtte bruke mye krefter på å kjøre seg opp igjen.

Anders Halland Johannessen var offensiv og gikk av gårde i brudd inn i finalen. Ut på siste runde hadde tetgruppa på ni mann en luke på 20 sekunder.

Inn på de siste ti kilometerne sørget Nederland for samling da de kjørte inn bruddet til Halland Johannessen. Til slutt var bare sveitsiske Mauro Schmid igjen i front. Han hadde stukket av fra bruddet på siste runden.

De siste bakkene

Med seks kilometer igjen, inn mot den nest siste bakken, hadde Schmid fremdeles noen sekunder. Luxembourgske Arthur Kluckers kjørte seg opp, men tidlig i bakken ble de hentet av feltet.

Italienske Baroncini skøyt fart opp stigningen og kjørte solo med fem kilometer igjen. Med to kilometer igjen møtte han siste stigning.

I feltet kjørte fremdeles Nederland, men de måtte angre på at de lot italieneren gå. Baroncini lot seg ikke bli kjørt inn og suste over målstreken i Leuven som førstemann.

Tagget med: , , , ,

Les også disse