Prøv Procycling Pluss idag

UTSLITT: Romain Bardet måtte ta seg en pust i bakken etter mål. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

JAKTER GULT: Romain Bardet tror fremgangen fortsetter og at Tour de France-seier er mulig. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

– Tror jeg kan vinne Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 24.01.19 17:29

Del på    

Vil sette punktum for hjemmenasjonens seierstørke.

(procycling.no): Romain Bardet tror han har det som trengs til å gjøre slutt på Frankrikes seierstørke i Tour de France.

I 2019 har det gått 34 år siden Bernard Hinault vant sin femte og siste gule trøye, og siden har ingen franskmann inntatt toppen av podiet på Champs-Élysées.

I et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP sier 28-åringen at utviklingen hans fortsetter og at han besitter de nødvendige egenskapene til å kapre den prestisjetunge maillot jaune.

– For å være helt ærlig, er vi så klart lei av å høre om det, sier Bardet til om den lange tørkeperioden i verden viktigste sykkelritt.

– Det høres vanskelig ut, men jeg har troen på at jeg kan klare det, jeg har alltid vært blant de ti beste, sier kapteinen til Ag2r La Mondiale.

Bardet har vunnet tre etappe i Tour de France siden 2015, senest etter en minneverdig avslutning på Peyragudes i Pyreneene i 2017. To ganger har han stått på podiet i Paris.

Den angrepsvillige Bardet har også bemerket seg i store endagsritt, med andreplass i Strade Bianche og sølv i VM denne sesongen, og er ofte beskrevet som en etapperytter med en endagsrytters mentalitet. Denne offensive innstillingen tror Bardet vil komme han spesielt til gode i årets Tour de France-utgave.

– Denne utgaven er laget med en angrepsvillig rytter i tankene, en som har lyst å skape litt furore, sier Bardet.

En utgave for angripere?

Årets rute som starte i Belgia og feirer den gule trøyens hundre år, består av hele 30 kategoriserte stigninger og fem målganger i høyden og kun 54 kilometer tempo. Med korte etapper i fjellene og bonussekunder strategisk utplassert i stigningene, håper arrangøren å invitere til masse angrep og mindre kontrollert sykling.

Endringene kommer etter at Team Sky har vunnet seks utgave med tre ulike ryttere siden 2012. Disse grepene har også gjort det vanskelig for Bardet til å velge Giro d’Italia fremfor Tour de France i år.

– Jeg bare måtte konsentrere med om touren. Det er mange fjelletapper i høyden, og til og med en etappe gjennom byen der jeg ble født, og en supertøff finale i Alpene, sier franskmannen.

– Dersom jeg fortsetter progresjonen, opprettholder den magiske driven og fortsetter å tro på meg selv, så vil alt sammen hjelpe meg med å oppnå større ting.

Tagget med: ,

Les også disse