PODIET: Michal Kwiatkowski, Peter Sagan og Julian Alaphilippe smilte til kameraene etter Milano-Sanremo. FOTO: AFP PHOTO / YANN COATSALIOU

– Mange tror Sagan er fra en annen planet

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 19.03.17 14:52

Del på    

Men Michal Kwiatkowski vet bedre enn få at verdensmesteren ikke er uslåelig.

(procycling.no): Peter Sagan nyter stor respekt i det profesjonelle sykkelfeltet, og blir av mange ryttere ansett for å være umulig å slå. Men det vil ikke Michal Kwiatkowski gå med på.

Som amatørsyklist konkurrerte han ofte mot jevaldrende Sagan, og i mange tilfeller var det polakken som vant. Det gjorde han også i Milano-Sanremo lørdag, da han spurtslo sin mangeårige rival og Julian Alaphilippe på Via Roma.

– Jeg er kanskje i en bedre posisjon enn andre, for jeg vet veldig godt at Sagan kan slås. Mange i feltet tror jo at han er fra en annen planet, sier Kwiatkowski til Cycling Weekly.

– Omtrent på samme nivå

Da Sky-rytteren så at Sagan angrep på Poggio, var han sikker på at han var i stand til å følge ham.

– Jeg vet at jeg er god nok til å henge med ham. Da vi diskuterte taktikken før rittet, snakket vil aldri om hvem som skulle følge etter Sagan da han skulle angripe. Vi visste godt at jeg var god nok til å gjøre det, sier 26-åringen, og legger til:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE DUELLER: Peter Sagan og Michal Kwiatkowski har konkurrert mot hverandre fra de var juniorryttere. Dette bildet er fra Strade Bianche i 2014, en av deres mange dueller. Den gang vant Kwiatkowski foran Sagan. FOTO: (c)Tim De Waele

– Da vi var juniorer, var vi omtrent på samme nivå. Jeg har hatt flere muligheter til å kjøre mot ham enn de fleste andre i feltet, så jeg vet at han ikke er uslåelig. Og det er jo det man må tenke når man kjører mot ham.

Men troen er nok bare en liten grunn til at Kwiatkowski klarte å overrumple Sagan og Alaphilippe på oppløpet i Via Roma. Taktikken var nok langt viktigere.

Forklarer taktikken på oppløpet

For med lagkamerat Elia Viviani i hovedfeltet, trengte ikke polakken å dra en meter på de siste kilometerne. Om trioen hadde blitt hentet inn, ville jo Sky fortsatt hatt en god mulighet til å vinne. Det gjaldt ikke Bora-Hansgrohe, som hadde Sagan som sitt eneste kort.

– Jeg fokuserte utelukkende på spurten. Jeg gamblet litt, men presset var på Sagan. Man forventer mer av ham når han har verdensmestertrøyen på seg. Det vet jeg godt, sier Kwiatkowski, som selv ble verdensmester i 2014.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPURTEN: Her blir Milano-Sanremo 2017 avgjort. FOTO: ©Tim De Waele

To kilometer før mål lå polakken seg på hjulet til Sagan, og lot slovaken få en bitteliten luke slik at han ble fristet til å starte spurten selv.

– Sagan er en bedre spurter enn meg, men det er mulig å slå ham. Da så bakover og fikk øye på luken, visste jeg at han kom til å starte spurten først, forklarer Kwiatkowski, som dro nytte av erfaringen sin fra banesykling på de siste meterne.

– Hvis man i banesykling ligger klistret på hjulet til en raskere spurter når han starter å spurte, så mister man automatisk noen få meter. Derfor bestemte jeg meg for å ha en litt mer avslappet holdning, og gi meg selv nok plass til å komme opp i toppfart før målstreken.

 

 

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse