SIKRET TOPPLASSERING: Vegard Stake Laengen endte som sjettemann i Amgen Tour of California. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tror på fri rolle i Strade Bianche

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 3.03.17 18:37

Del på    

– Jeg håper på en sjelden mulighet, sier Vegard Stake Laengen.

(procycling.no): – Alt har gått etter planen, egentlig, slår Vegard Stake Laengen fast.

Dagen før han starter klassikersesongen, ser den lange nordmannen tilbake på de første månedene i UAE Team Emirates med et positivt blikk. Allerede under Tour Down Under følte han seg bra, og den gode følelsen tok han med seg inn i en treningsperiode hjemme i Nice. Neste ritt, Tour de la Provence, brukte han til å komme inn i den europeiske, litt mer aggressive løpsrytmen, som også vil bli gjeldende på lørdag.

Da venter Strade Bianche, endagsrittet med de mange hvite grusveiene.

– Det er jo et spesielt løp, men ut i fra det jeg har sett, bør det passe meg bra, sier Stake Laengen til procycling.no.

Debutant

Selv om 28-åringen brukte fredagen på å trille rolig gjennom deler av løypen, vet han likevel ikke helt hva som venter ham. På denne tiden i fjor var han nemlig i Frankrike for å forberede seg til Paris-Nice, mens han i 2014 var en del av Bretagne-Séché-laget som syklet Driedaagse West-Vlaandern.

Årets Strade Bianche blir dermed nordmannens første.

– Jeg har ingen erfaring fra rittet, men heldigvis kjenner støtteapparatet det veldig godt. Selv om laget har sponsorer fra Midtøsten, så er jo det egentlig italiensk. De har vært her en del ganger før, sier Stake Laengen.

Og støtteapparatets erfaring kan komme godt med. På de smale grusveiene vil det nemlig være helt avgjørende å sitte foran i de avgjørende partiene. Om den dystre værmeldingen også viser seg å stemme, kan det fort bli store splittelser på det uvante underlaget.

– Den største utfordringen for meg, som ikke har kjørt rittet tidligere, er at jeg ikke vet hvor de kritiske punktene er. Det vil være en stor fordel å kjenne løypen, men det skal nok gå fint. Sportsdirektørene får gi gode beskjeder på øret, sier Stake Laengen.

Ingen kapteiner

Fortsatt er det uvisst hvilken rolle han får i rittet, det blir først avgjort under lørdagens taktikkmøte. Men dagen før dagen er Stake Laengen er optimistisk på egne vegne. Han mener at laget ikke har noen åpenbare kapteinsemner.

– Vi er ikke de største favorittene, så i utgangspunktet vil jeg tro at det er ganske åpent for alle. Hvis jeg føler meg bra, kan jeg fort få en fri rolle, sier Stake Laengen.

I tillegg til ham, stiller UAE Team Emirates med Kristijan Durasek, Marco Marcato, Sacha Modolo, Matej Mohoric, Edward Ravasi og Oliviero Troia.

– Det er en del debutanter på laget, men Marcato og Modolo har i alle fall kjørt rittet tidligere. Modolo sier at han aldri har fullført det, så da er vel ikke han aktuell som kaptein, sier Stake Laengen, og fortsetter resonnementet:

– Vi har jo ikke den beste klassikertroppen, men det er bare en fordel for meg. En av de viktigste grunnene til at jeg signerte for dette laget, var jo at jeg kunne få flere sjanser til å kjøre for egne resultater.

Offensiv

Og det håper han å kunne få i Strade Bianche.

– Målet er, som alltid, å gjøre det jeg kan for laget, men jeg håper jo på en sjelden mulighet. Det hadde jo vært gøy å få et gjennombrudd etter hvert, sier han.

Da må han i så fall sitte i en finale uten de beste avslutterne. Forrige helgs seierherrer, Peter Sagan og Greg van Avermaet, stiller også til start i det italienske rittet. Det samme gjør Fabio Felline, som av sin lagkamerat ble kronet til den egentlige vinneren av Omloop Het Nieuwsblad.

Stake Laengen må derfor angripe lenge før den krevende avslutningen opp til Piazza del Campo.

– Jeg skal være offensiv, men jeg må gjøre smarte angrep. Drømmescenariet er at jeg kommer med i et brudd, eller mellombrudd, med mange kjøresterke ryttere. Da kan jeg få brukt mine styrker, sier han.

Strade Bianche vises på Eurosport fra kl. 14.00 lørdag. Edvald Boasson Hagen og Truls Engen Korsæth stiller også til start.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse