Prøv Procycling Pluss idag

STRÅLENDE VÅR: Trond Håkon Trondsen tok sin tredje UCI-seier for sesongen på 17. mai. Foto: Rune Helliesen/Team Coop

Trondsen til topps: – En bra dag å feire Norge på

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.05.19 18:54

Del på    

Team Coop-rytteren med perfekt start i Tour d’Eure-et-Loir.

(procycling.no): Tour d’Eure-et-Loir kunne knapt startet på en bedre måte for Trond Håkon Trondsen.

Rett fra seier i Sundvolden GP var det tydelig at formen var intakt hos Team Coop-syklisten.

Inne på siste kilometer ble de siste utbryterne kjørt inn, og i oppgjøret som fulgte var Trondsen den beste med en skikkelig langspurt.

– Det er en bra dag å feire Norge på. Det har vært en kjempemorsom dag, flirer Trondsen overfor procycling.no.

Ikke bare ble det seier og ledelse i sammendraget på Trondsen og Team Coop. De hvitkledde preget også rittet gjennom etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Håkon Lunder Aalrust gikk av gårde i brudd tidlig på etappen. Med 80 kilometer igjen var det bare Team Coop-rytteren, Aaron Gate (Evopro Racing) og Christopher Piry (CC Nogent-sur-Oise) som var i tet foran feltet. De hadde dog kun 45 sekunder, men kjempet på videre.

De tre presset ledelsen opp til to minutter, før feltet begynte å spise seg innpå. Trioen var dog vanskelig å få has på, og de holdt ledelsen helt til siste kilometer der de endelig ble kjørt inn. Som lønn for strevet tok Lunder Aalrust ledelsen i klatretrøya.

– Vi hadde Håkon i brudd som kjørte sterkt, og da kunne jeg avslutte med en seier. Det var en kjempedag. Bruddet holdt helt til det var igjen 500 meter. Det var hard kjøring, men jeg fikk veldig god hjelp av de andre på laget til å holde meg framme. I spurten satt jeg bra posisjonert.

I den slake motbakken før målstreken var 25-åringen helt suveren.

– Jeg gikk med 3-400 meter igjen og holdt hele veien. Jeg kjørte dem vel av hjul. Det var litt oppover, så jeg hadde litt luke hele veien. Jeg følte jeg hadde ganske god kontroll. Selv om jeg var bra stiv og, humrer fredagens vinner.

Triumfen er 25-åringens tredje på UCI-nivå i 2019. Fra før har han nevnte seier i Sundvolden og en etappe i Tour de Normandie.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er to på en uke nå, så det kan gjerne fortsette sånn. Det var en bra avslutning med Normandie før en liten konkurransepause. Den brukte jeg godt og er i veldig god form. Det er bra flyt om dagen, med mange ritt som kommer. Jeg har nok gjort noe riktig inn mot sesongen.

Nå er det fokus på sammendraget som gjelder de to neste dagene.

– Det er en litt hardere dag i morgen, men ellers så kommer det kanskje til å bli avgjort på bonussekunder. Jeg har ikke noen trygg ledelse, men vi får se. Vi må bare prøve å gjøre så godt vi kan for å forsvare sammenlagtledelsen. Men det har jo allerede vært et bra ritt med etappeseier, gul trøye, poengtrøye og klatretrøya til Håkon, oppsummerer Trondsen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse