Prøv Procycling Pluss idag

NY ANDREPLASS: For andre dag på rad i Baltic Chain Tour ble det andreplass til Team Sparebanken Sør, denne gang ved Trond Håkon Trondsen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Trondsen nær seier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.08.17 16:48

Del på    

Vant spurten i gruppe to.

(procycling.no): Ny nesten-etappe for Team Sparebanken Sør i det baltiske etapperittet Baltic Chain Tour. Etter at Herman Dahl spurtet inn til andreplass på gårsdagens innledende etappe, fulgte Trond Håkon Trondsen opp med en ny andreplass i dag.

På dagens etappe, mellom Jelgava og Sigulda kom en tremannsgruppe seg avgårde, men de ble hentet inn med over 50 kilometer til mål, noe som åpnet rittet på nytt. Flere gruspartier på etappe gjorde det til en utfordrende affære og det skulle etter hvert sprekke godt opp.

Med 30 kilometer til mål gikk en større gruppe avgårde, hvor Fridtjof Røinås satt. Da 20 kilometer gjenstod hadde de fått en ledelse på et minutt, og innover mot mål holdt de godt unna. Inn på de fire siste kilometerne satt Røinås bare igjen med tre andre ryttere, men klarte ikke å holde følge med Ben Perry da rittet skulle avgjøres.

Canadieren, som sykler for Israel Cycling Academy, kom alene til mål i Sigulda og kjørte seg med det opp til andreplass i sammendraget, på lik tid med Maris Bogdanovics (Rietumu Banka-Riga). Syv sekundere senere kom en større gruppe, anført av Trond Håkon Trondsen.

– Da vi kom inn i bakken skilte det seg egentlig ut bakfra, så det var ikke et støt fra min side. Jeg var nummer to i gruppen i siste sving, så spurtslo jeg han jeg lå på hjulet til, forteller Trondsen på Sparebanken Sørs hjemmeside.

Herman Dahl og Fridtjof Røinås kom også inn i samme gruppe på henholdsvis syvende- og niendeplass, mens Sindre Bjerkestrand Haugsvær, som sykler for Ryska Posten i etapperittet, snek seg i mellom de to.

I sammendraget ligger Dahl, Trondsen og Bjerkestrand Haugsvær som nummer tre, fire og fem, mens Røinås er nummer ti.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse