UFLAKS: Daniel Hoelgaard var sjanseløs da rytteren foran ham veltet. Foto: procycling.no/Kjetil Anda

– Trodde ikke jeg kom til å fortsette

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.05.17 21:06

Del på    

Daniel Hoelgaard gikk i bakken som andre rytter, i massevelten på åpningsetappen i Dunkerque.

(procycling.no): Åpningsetappen i 4 Jours de Dunkerque var inne i finalen, med kun 22 kilometer igjen til målstreken i Iwuy, da en rytter dundret i bakken. Like bak den uheldige fulgte Daniel Hoelgaard.

FDJ-rytteren kunne lite gjøre, og suste selv i bakken.

– Jeg var nummer to som røk. Han foran meg veltet først. Jeg skled noen meter på bakken og holdt meg for hodet, forteller Hoelgaard til procycling.no.

Flere ryttere gikk ned i massevelten, og over halve feltet ble stående igjen bak et sammensurium av sykler og menneskekropper med lav fettprosent.

– Jeg lå der nok i fem minutter. Der og da trodde jeg ikke jeg kom til å fortsette. Men etter hvert så fikk jeg ny sykkel, og da var det bare å komme seg i mål med en gruppetto, sier 23-åringen.

– Jeg har skrubbsår overalt, og så slo jeg det ene kneet ganske bra. Det er det jeg er mest spent på, hvordan kneet er i morgen, utdyper FDJ-rytteren.

Trivdes på brosteinen

Åpningsetappen i sekdagersrittet inneholdt flere brosteinspartier, og Ålgård-syklisten koste seg på sykkelen. Helt til det gjensto to mil.

– Kroppen kjentes veldig bra. Det var en veldig gøy etappe, som var litt uforutsigbar. Ingen ville kjøre, så vi måtte fram. Vi tok igjen bruddet etter andre brosteinsstrekk. Så da ble løpet restartet litt. Det var uoversiktlig, og en kjekk etappe helt til velten.

Hoelgaard var eneste FDJ-rytter som var i bakken, men store deler av laget ble hindret. Arnaud Démare var en av dem. I kapteinens fravær spurtet Marc Sarreau inn til andreplass.

– Sarreau vil nok slite på de harde etappene, men vi hadde jo Konovalovas 20 sekunder bak. Og han vant jo dette løpet for to år siden. Så om ikke 20 sekunder er for mye, så kan han være med der framme.

Starter andre etappe

Selv er spurttalentet usikker på hvor mye han klarer å bidra med over de neste dagene.

– Det kommer an på hvordan jeg er. Jeg hadde håpet på å sitte med, og få samme tid som de beste. Jeg ville hjelpe Démare i spurten og på de hardere etappene. Nå får vi bare se hvordan det utvikler seg.

– Jeg kommer uansett til å prøve å starte, fastslår Hoelgaard.

Onsdag er det duket for nok en spurtvennlig etappe i det franske etapperittet. 171,6 kilometer med både start og målgang i Saint-Quentin, nord i Frankrike.

Tagget med: , , , ,

Les også disse