JEVNT: Matteo Trentin (nummer tre fra venstre) tok seieren på den andre etappen i Ruta del Sol. Foto: David Ramos/Getty Images

Trentin best i jevn spurt: – Den lengste siste kilometeren noensinne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.02.19 17:39

Del på    

Italiensk favorittseier i Ruta del Sol.

Odd Christian Eiking gjorde en god jobb for lagkameratene Guillaume Martin og Andrea Pasqualon inn i avslutningsbakken på den andre etappen i Ruta del Sol. De siste 5,6 kilometerne holdt en gjennomsnittlig stigning på 2,7 prosent og var spesielt for Pasqualon en god sjanse.

Den største favoritten var nok likevel landsmannen Matteo Trentin, som har levert strålende så langt denne sesongen.

Det gjorde han også i avslutningen på den andre etappen. Etter at han først ble stengt inne med 300 meter igjen og mistet mye fart, avanserte han stadig på oppløpet. Iván García Cortina (Bahrain-Merida) fikk en stor luke da Trentin satt låst inne i feltet, men spanjolen fikk det akkurat litt for tøft på de siste 50 meterne. Dermed klarte Trentin akkurat å snike seg foran og tok sesongens andre seier.

– Det var den lengste siste kilometeren noensinne. Det var kaotisk og alle ville sitte i front. Etter en såpass lett etappe hadde også alle beina til å sitte bra med. Jeg ble låst inne i den siste svingen og jeg så at Garcia Cortina gikk til og fikk en god luke. Jeg timet spurten min så godt som mulig og det virket perfekt, sier Trentin i et seiersintervju vist på Eurosport.

Danny van Poppel (Jumbo-Visma) holdt hjulet til Trentin gjennom den siste kilometeren og gjorde et forsøk på å utfordre Trentin på de siste meterne. Nederlenderen kom seg imidlertid aldri forbi og måtte ta til takke med en tredjeplass.

Sammenlagt leder fremdeles Tim Wellens.

Grand Tour-vinner gjorde grovarbeidet i feltet

Kevin Van Melsen (Wanty-Gobert), Umerto Orsini (Bardiani-CSF), Alekandr Kulikovsky (Gazprom-Rusvelo), Mattia Viel (Androni Giocattoli-Sidermec), Juan Antonio Lopez-Cozar (Euskadi-Murias) og Dzmitry Zhyunou (Fundación Euskadi) var de seks rytterne som kom seg med i bruddet som fikk gå tidlig på den 216 kilometer lange etappen.

Etappen foregikk stort sett uten de største vanskelighetene, men ble avsluttet med en slak stigning på 5,6 kilometer à 2,7 prosent opp mot mål. Dermed var en formsterk rytter som Matteo Trentin blant de store favorittene. Mitchelton-Scott er i rittet med begge Yates-brødrene samt Jack Haig som endte helt oppe på fjerdeplass på onsdagens etappe. For å gjøre etappen hardest mulig for andre spurtere, var det Trentins lagkamerater gjennom dagen.

Dermed var faktisk fjorårets Vuelta a España-vinner, Simon Yates, som sykler sitt første ritt for sesongen, å se i front av feltet titt og ofte gjennom de siste milene. Der fikk Yates også god hjelp av ryttere som Esteban Chaves og Mikel Nieve. Med andre ord var det ingen stjernenykker å spore i Mitchelton-Scott på veien mot å gi Trentin en god seiersmulighet.

Med deres hardkjør ble også bruddet kjørt inn allerede 25 kilometer før mål og farten ble holdt såpass høy at det heller ikke kom noen angrep før rytterne entret avslutningsbakken.

Tagget med: , , , ,

Les også disse