OVERLEGEN: Ingen kunne gjøre noe med Matteo Trentin på oppløpet. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Trentin fortsatte Quick-Step-dominansen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.09.17 16:22

Del på    

Vant sin tredje, og lagets femte etappeseier i vueltaen.

(procycling.no): Med den siste sjansen for spurterne før avslutningsetappen i Madrid, var det aldri tvil om at hovedfeltet ville kjøre inn bruddet på fredagens etappe i Vuelta a España.

Inne på de siste kilometerne kom et samlet hovedfelt, hvor et par tøffe bakker og en rekke rundkjøringer kompliserte affærene for feltets raskeste.

Matteo Trentin (Quick-Step Floors) ble levert i perfekt posisjon av lagkameratene, og i spurten var italieneren best nok en gang. Dermed tok han sin tredje etappeseier i årets vuelta, og økte ledelsen sin i poengkonkurransen.

Seieren var også lagets femte i rittet, og dermed kopierte de prestasjonene sine fra Giro d’Italia og Tour de France – hvor de også tok fem etappeseirer.

Trentin vant etappen foran Gianni Moscon (Sky) og den unge dansken Søren Kragh Andersen (Sunweb).

– På papiret så det ikke så hardt ut, men vi ga alt. Laget gjorde en fantastisk jobb, de ga 100 prosent. Jeg måtte vinne, når laget gjør en slik jobb, må du vinne, sier Trentin i et intervju vist på Eurosport.

Hardkjøret i avslutningen sørget også for at det ble flere splitter i hovedfeltet. Chris Froome, Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Esteban Chaves, Wilco Kelderman, Michael Woods og Fabio Aru kom alle i mål i første gruppe, som kun talte 15 ryttere.

De tre øvrige rytterne blant de ti beste i sammendraget, David de la Cruz, Ilnur Zakarin og Miguel Ángel López tapte syv sekunder til teten. Dermed falt også de la Cruz ned til femteplass i sammendraget, mens Kelderman avanserte til fjerdeplass.

Angrepsvillig kvartett i brudd

Ut fra startbyen Coín ble et brudd på fem ryttere raskt etablert. Lederen av klatrekonkurransen, Davide Villella (Cannondale-Drapac) kom seg med i bruddet, og var først over Alto de Ardales, etappens eneste kategoriserte stigning, etter 20 kilometer.

Dermed sikret han seg ytterligere tre poeng, og er oppe i 41 poeng. Italieneren har med det et forsprang på 14 poeng til José Joaquín Rojas.

Etter klatringen slapp Villella seg ned igjen til feltet, og dermed var det fire ryttere igjen i bruddet. De fire var Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Alessandro De Marchi (BMC) og Arnaud Courteille (FDJ).

Spesielt de to førstnevnte er kjent for sine utallige bruddforsøk, og samtlige av de fire har vært i minst to brudd tidligere i årets vuelta. Faktisk var de alle også sammen i brudd på den syvende etappen, da et brudd på 14 ryttere holdt unna for hovedfeltet.

Sang og spill i feltet

Noen kamp for etappeseier ble det aldri på den 13. etappen. Bruddet ble kontrollert med jernhånd hele veien inn mot målbyen Tomares, like utenfor Sevilla, med Quick-Step Floors og LottoNL-Jumbo som de ivrigste fartsholderne i hovedfeltet.

Dermed gikk det ganske kontrollert inn mot avslutningen, noe som gjorde at Edward Theuns og Markel Irizar (begge Trek-Segafredo) startet å synge Ricthie Valens klassiker La Bamba midt i etappen, til tv-seernes glede.

Den siste av utbryterne, Alessandro De Marchi, ble kjørt inn med syv kilometer til mål, og dermed ble kampen gjort opp i hovedfeltet på de siste kilometerne. Der var

Sammenlagt er det fremdeles Chris Froome (Team Sky) som leder rittet, som avsluttes neste søndag. Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard (begge FDJ) er de to gjenværende norske rytterne i rittet, men ingen av dem markerte seg fredag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse