INNFRIDDE: Richie Porte (til høyre) tok tredjeplassen i Romandiet

ØNSKET: Richie Porte vil etter alle solemerker fortsette karrieren hos Trek-Segafredo. Her er han avbildet under Tour de Romandie sammen med Primoz Roglic og Egan Bernal.

Trek-Segafredo skal ha funnet sin Contador-erstatter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.06.18 09:25

Del på    

Cyclingnews.com mener Richie Porte er svaret.

(procycling.no): I etterkant av at Alberto Contador bukket farvel med en siste opptreden i La Vuelta i 2017 – har Trek-Segafredo vært i markedet etter sin nye GrandTour-kaptein.

I tomrommet som fulgte har Bauke Mollema klatret i hierarkiet, mens Gianluca Brambilla og Jarlinson Pantano delte lederansvaret under Giro d’Italia.

Løsningen har imidlertid latt vente på seg. Geraint Thomas fra Team Sky ble sett på som en ideell erstatter, men det har vist seg vanskelig å friste waliseren vekk fra en lukrativ avtale med den britiske satsingen.

Cyclingnews.com erfarer nå at en løsning med å sikre seg Richie Porte, fra så godt som havarerte BMC Racing, er på trappene.

Bekrefter samtaler

Australieren har erfaringen team manager Luca Guercilena ønsker seg. Han kan kjempe i toppen av ukeslange ritt og bør også passe godt inn i lagets nåværende rytterstall, som egentlig bare skriker etter en Grand Tour-kaptein.

– Vi snakker sammen for å se om vi kan skape noe bra sammen, men ingenting er konkludert, sier Guercilena til cyclingnews.com.

Ifølge velinformerte Daniel Benson i Cyclingnews skal også UAE Team Emirates, Team Sky og Katusha-Alpecin vist interesse for 33-åringen, men valget skal – ifølge Benson – ha falt på Trek-Segafredo.

I sykkelsporten skal man ikke offentliggjøre overganger før etter 1. august, så det gjør også at Guercilena skal vokte sine ord når han uttaler seg om saken.

Touren for døra – stjernene på vei bort

Ifølge artikkelen skal Trek-laget også ha vurdert Simon Yates tidligere denne sesongen, men kommet fram til at den britiske Mitchelton-Scott-rytteren ble for dyr.

Generalmanager Jim Ochowicz leter for øvrig fremdeles etter en sponsor som kan fylle rommet etter at BMC-eier og velgjører Andy Rhys døde tidligere i år.

Med Tour de France rett rundt døra, renner håpet likevel kjapt ut for Lance Armstrongs tidligere støttespiller:

– Et worst case-scenario er at vi ikke finner en ny sponsor, men det er ikke noen deadline eller magisk dato der hele laget kollapser. Selv om jeg hadde hatt alt klart nå og var i posisjon til å sette meg ned og forhandle mye rytterne, ville heller ikke det vært ensbetydende med at satsingen fortsetter, uttalte Ochowicz til cyclingnews.com under Tour de Suisse.

Porte uttalte i mai at han ga laget frist ut måneden før han begynte å se seg om et ny kontrakt andre steder, mens Greg Van Avermaet er blitt koblet til en overgang til Bahrain-Merida sammen med blant andre Dylan Theuns.

Porte ønsker nå å fokusere på oppladningen til Tour de France, og har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i sakens anledning, skriver cyclingnews.com.

Tagget med: , , ,

Les også disse