IMPONERTE;Torstein Træen tok femteplass på etappen mellom Daniel Martinez og Richard Carapaz. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Træen kjempet om seier mot Higuita, Bernal og Alaphilippe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.02.20 20:16

Del på    

Uno-X-rytteren på femteplass etter knallhard avslutning i Colombia.

(procycling.no): Kun fire mann var før Torstein Træen over målstreken i Santa Rosa de Viterbo på fredagens etappe i Tour Colombia 2.1.

Med hjemlandets mesterstriper på brystet var Sergio Higuita (EF Education First) aller best. Så fulgte Tour de France-vinner Egan Bernal (Team INEOS) og den franske folkehelten Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep).

Så kom den colombianske tempomester Daniel Felipe Martinez (EF Education First). Like bak fulgte en 24-åring fra Hønefoss.

– Det er bare å takke laget og gutta som satte meg i en så god posisjon. Jeg følte meg veldig bra, så det er gøy å få til en bra etappe, sier Træen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På plassen bak nordmannen kom Giro d’Italia-vinner Richard Carpapaz (Team INEOS).

Træen kjempet seg opp til tetgruppa etter at favorittene roet tempoet noe da Richard Carapaz sitt første angrep var nøytralisert.

Etter at Uno-X-ryttern fikk kontakt kjørte han smart. En liten snartur foran i gruppa ble det først før han på de siste kilometerne holdt seg på hjulene til de andre i gruppa. På oppløpet avanserte han mot på de siste hundre meterne og spurtet til slutt inn til femteplass kun noen sekunder bak etappevinner Higuita.

– Planen var å kjøre et bra resultat. Jeg kjører for en bra sammenlagtplassering. Jeg fikk beskjed av Leo (Snoeks) om å være litt kynisk og ikke følge de hardeste støtene. Men heller kjøre litt jevnt, forteller 24-åringen.

Træen hoppet opp til 14. plass i sammendraget etter den fjerde etappen, 1:44 bak ledende Sergio Higuita. 

Artikkelen fortsetter under bildet!

COLOMBIANSK DUELL: Sergio Higuita vant spurten foran Egan Bernal. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Hardkjør fra Team INEOS

Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec), Etienne van Empel (Vini Zabu-KTM), Eduardo Corte (Canel’s Pro Cycling), Kristian Javier Yustre (Team Illuminate), Omar Alberto Mendoza (Colombia Tierra de Atletas), Sebastian Castaño (Orgullo Paisa) og Lauro Moro (Brasil) stakk av gårde i etappens brudd, men ledelsen holdt seg alltid under fire minutter.

Deceuninck-QuickStep og Team INEOS tok kontrollen i feltet og sørget for samling igjen med ti kilometer igjen av rittet. Tre Uno-X-ryttere satt stadig samlet langt framme i feltet gjennom de neste kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Idar Andersen, Torstein Træen og Lars Saugstad var de tre gulkledde. Sistnevnte hjalp de to andre fram i posisjonskampen før han selv trakk inn årene.

Team INEOS tauet de første kilometerne opp avslutningsbakken Alto Malterias. og sørget for en betydelig utskillelse. Da det var tomt for hjelpere klinket Richard Carapaz til. Alaphilippe (QuickStep) og Higuita (EF Education) fulgte på hjul. Egan Bernal hang også med på lagkameratens angrep.

Daniel Felipe Martinez hang også med, men EF-rytteren veltet men klarte å kjøre seg opp igjen.

Tempoet roet seg noe og gruppen vokste til 13 mann. Torstein Træen kjørte godt og klarte å henge med.

De siste kilometerne var flatere. Der kom flere angrep fra favorittene. Til slutt var det Carapaz som fikk en større luke, men på oppløpet trakk Alaphilippe ham tilbake. Da satt Higuita igjen med friskere bein og spurtet til seier.

Artikkelen oppdateres!

Tagget med: , , , ,

Les også disse