RETT HJEM I STUEN: Velon og Tour de Suisse vil gi deg rytterdata direkte på TV-skjermen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Skal gi deg rytterdata direkte på TV-skjermen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.06.16 18:05

Del på    

Historisk overføring.

(procycling.no): Man har i lengre tid etterlyst statistikk og rytterdata på skjermen under sykkelritt. Mens man i fotball og andre idretter har en rekke statistikk å forholde seg til, har det i lange tider vært skralt med dette i sykkelsendinger. Den eneste informasjonen man har hatt til rådighet vært avstand til mål, og tidsavstander til brudd, hovedfeltet og de forskjellige trøyene.

Til Tour de France i 2015 inngikk Tour de France et samarbeid med Dimension Data (som senere gikk inn som hovedsponsor for Edvald Boasson Hagens lag), om å overføre rytterdata direkte til en nettside. Her kunne man følge rytterne, og tanken var at man skulle se hvor de oppholdt seg i forhold til hverandre, hvilke hastigheter de hadde og hvor i terrenget de var. Etter etappene kunne man også se igjennom enkeltrytteres data gjennom etappen.

Overføringen var ikke knirkefri, men det var det nærmeste vi hadde vært en overføring av rytteredata til TV-seerne.

Med stadig økende fokus på tall i sykkelsporten, hvor rytterne bruker computere med all mulig statistikk både under ritt og trening, har ropene vært høye etter mer informasjon som kan engasjere seerne mer, og øke muligheten for interaktivitet omkring sykkelrittene.

Nå skal Velon og Tour de Suisse for første gang i historien overføre rytterdata direkte til TV-skjermen din.

Sanntidsdata
Velon har hatt stått i bresjen for å  gjøre sykkelsporten mer attraktiv for seerne, og har blant annet – gjennom en avtale med GoPro – sørget for at vi har fått videoer fra feltet. Nå har organisasjonen gått sammen med Tour de Suisse for å gi deg et nytt innblikk i rytternes ferd i feltet.

– For første gang vil rytterdata bli projisert direkte til TV-skjermen i grafisk form, og muliggjøre direkte sammenligning mellom individuelle ryttere, skriver rittet på sin egen hjemmeside.

Foreløpig er informasjonen skral om hvilke parametere du vil kunne følge, men rittet skriver at du vil få overført rytternes puls.

Under touren i 2015 syklet rytterne med noen spesiallagde, pinnelignende greier under setet, for at Dimension Data skulle kunne overføre rytterdata. I Tour de Suisse vil man trolig se en lignende løsning.

– Hver dag vil noen av rytterne bli utstyrt med spesialdesignende sensorer, som vil overføre dataene til seerne i sanntid.

Ritt-direktør Oliver Senn mener dette vil gi seerne et unikt innblikk i hva et sykkelritt krever av syklistene.

– Dette vil åpne for at seerne kan oppleve den enorme prestasjon til profesjonelle ryttere på nært hold.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse