<b>FRYKTELIGE SCENER:</b> Flere ryttere deiset i bakken med hastigheter opp mot 80 kilometer i timen. Syklistene falt som dominobrikker i det som så ekstremt dramatisk ut. Det gjorde at arrangøren nøytraliserte deler av etappen. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters)

FRYKTELIGE SCENER: Flere ryttere deiset i bakken med hastigheter opp mot 80 kilometer i timen. Syklistene falt som dominobrikker i det som så ekstremt dramatisk ut. Det gjorde at arrangøren nøytraliserte deler av etappen. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters)

– Trodde noen hadde dødd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 6.07.15 22:04

Del på    

Fryktet det verste da feltet ble stoppet.

HUY/OSLO (procycling.no): Flere ryttere ble overrasket da den tredje etappen i Tour de France ble stoppet etter en stygg velt.

Uhell er nemlig hverdagskost i sykkelsporten, og det er særdeles sjeldent sykkelritt nøytraliseres.

Dermed rådet det stor forvirring da Christian Prudhomme reiste seg opp gjennom takluka, strakk armene ut til siden og symboliserte at rytterne skulle stoppe opp.

Jan Bakelants likte situasjonen svært dårlig.

– Jeg er ikke sikker på at det var den riktige beslutningen, sa Bakelants etter etappen ifølge nieuwsblad.be.

– Hvis du hører noe, vet du at det er ille. Da rittet ble nøytralisert, fryktet jeg det verste: at noen var døde. Det har vært mange krasj, men touren har ikke blitt nøytralisert da. Jeg vet ikke om det var den riktige beslutningen.

Les også: Cancellara ute av touren med brukket rygg

Misfornøyde belgiere
Brosteinsspesialist Sep Vanmarcke er blant de store favorittene på tirsdagens etappe som inneholder flere brosteinsseksjoner.

Der forventes det nye velt.

At arrangøren kommer til å nøytralisere hver gang en rytter treffer bakken, er dog uaktuelt.

– Hvis jeg eller Greg Van Avermaet faller i morgen, vil de ikke vente, så det var en merkelig affære, sier Vanmarcke ifølge Het Nieuwsblad.

Han får støtte av landsmann Van Avermaet.

– Jeg vet ikke hva grunnen var, men det er rart. Hvis jeg faller i morgen, kommer de til å nøytralisere og vente på meg?

Edvald: – Fælt å se på

Foto: Yoan Valat (Scanpix/Epa)

KAOS: Arrangøren valgte å stoppe feltet på mandagens etappe i Tour de France. Her er rittdirektør Christian Prudhomme omringet av forvirrete syklister. Foto: Yoan Valat (Scanpix/Epa)

I feltet råder det flere meninger. Ryttere som Fabian Cancellara og Chris Froome setter pris på avgjørelsen om å nøytralisere etappen i omtrent 20 minutter.

– Det var veldig sprøtt
For Alexander Kristoff, Vanmarcke og Greg Van Avermaet er det helt motsatt.

Les også: Kristoff irritert etter omstridt avgjørelse

Årets vinner av både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix, John Degenkolb, mener helt situasjonen var ute av kontroll.

– Velten var åpenbart veldig stygg. Jeg så den ikke, jeg satt heldigvis i front, sier Degenkolb ifølge cyclingnews.com.

– Vi visste ikke hva som skjedde. Det gikk veldig fort, og jeg tenkte «det var en skikkelig hard velt». Så ble rittet nøytralisert. Det var supersprøtt. Man vet ikke hva som skjer, og det er ikke fint for noen.

Tyskeren peker på at mange ryttere i feltet er nervøse.

I Tour de France er nemlig presset skyhøyt, fra publikum, sponsorer og ledere.

Det kan sørge for flere velt. Samtidig er det få som ønsker å stoppe dersom de sitter bra i feltet.

– Man vil sykle, men rittdirektøren sa det var nøytralisert. Da må man respektere det. Det var total galskap. Til slutt er det som med dyr, om en går følger de andre etter. Det var definitivt det riktige å nøytralisere rittet og roe ned situasjonen.

Tagget med: , , ,

Les også disse