Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tour of Qatar tilbake i 2018?

Procycling
Tips meg

Publisert 25.01.17 10:29

Del på    

Sykkelpresidenten avslører økt satsning på lokale talent.

Etter sigende på grunn av økonomiske vanskeligheter ble Tour of Qatar fjernet fra denne sesongens UCI-kalender. Rittet kan imidlertid være tilbake allerede i 2018.

Det annonserte presidenten i det qatarske forbundet for sykling og triatlon, Mohammed Al-Kuwari, ifølge nyhetsbyrået Qatari Press Agency.

I desember ble det altså kunngjort at Tour of Qatar grunnet manglende sponsormidler ikke kunne stable på beina en utgave i 2017. Rittet har siden 2002 vært et yndet oppkjøringsritt for klassikerspesialistene. Ladies Tour of Qatar, først arrangert i 2009, ble også tatt av programmet.

Bare få uker etter at Qatar spilte vertskap for verdensmesterskapet i landevei, kom nyheten overraskende på mange.

Men nå melder altså Mohammed Al-Kuwari at satsingen i landet ikke legges ned. Ifølge sykkelpresidenten ønsker forbundet å utvikle flere lokale lag som skal delta i en rekke nasjonale arrangement. Dette for å utvikle nye talent og styrke satsingen på landslagsnivå. Ifølge Al-Kuwari er Tour of Qatar et av de viktigste arrangementene i denne forbindelse.

I 2018 var Tour of Qatar opprinnelig et av ti ritt som hadde rykket opp til WorldTour-nivå. Regionen vil imidlertid se større arrangement som Abu Dhabi Tour og Dubai Tour.

Tagget med: , ,

Les også disse