ALENE I TET: Rohan Dennis parkerte hovedfeltet, og vant etappe 7b i Tour of Britain. Her fra Tour Down Under. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Dennis snøt spurterne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.09.16 17:55

Del på    

Tok sekunder på ledertrøya i Tour of Britain.

En rundløype på 15 kilometer skulle sykles seks ganger. Dermed var den andre av lørdagens to Tour of Britain-etapper bare 90 kilometer lang.

Etappens brudd ble hentet med noen kilometer igjen til mål, og i siste motbakke eksploderte hovedfeltet. Stephen Cummings (Dimension Data) sine to argeste konkurrenter i sammendraget, Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) og Rohan Dennis (BMC), støtet, men bare BMC-rytteren fikk en luke.

Dimension Data-lederen jaget med det han hadde, men maktet ikke tette luken til australieren. Dennis vant like foran hovedfeltet og knappet innpå Cummings i sammendraget.

Kun 26 sekunder skiller de to beste i sammendraget før siste etappe. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er tredjemann, 38 sekunder bak Cummings.

Rittet avsluttes søndag med en 100 kilometer lang, flat etappe i London.

Slik gikk det til:
Den andre av lørdagens to etapper i Tour of Britan startet noen timer etter at Stephen Cummings trillet i mål på tempoetappen.

Folkemengdene i Bristol fikk se offensiv kjøring helt fra start. På første av de seks 15 kilometer lange rundene begynte støtingen.

Bruddet går
Izaguirre, Rubio, Greipel og Van Poppel var de første som fikk gå, og kvartetten ledet snart med ett minutt på hovedfeltet.

Etter 45 kilometer ledet de fremdeles med et drøyt minutt. Til tross for hardkjøret i hovedfeltet så forsvarte bruddkvartetten seg særdeles godt. Snaue to mil fra mål var avstanden 1:20.

Da rittet nærmet seg finalen begynte luken å krympe. Inne på den siste mila var det kun 32 sekunder mellom teten og forfølgerne.

Samles før finalen
Van Poppel var den som holdt ut lengst, men med fire kilometer igjen var også Trek-Segafredo-rytteren hentet.

Tom Dumoulin og Rohan Dennis prøvde seg i siste bakke, men det var bare BMC-rytteren som fikk en luke. Cummings jaget med det han hadde, men maktet ikke å følge australieren som vant i ensom majestet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse