KREVER FORTGANG: Tour de France-direktør Prudhomme krever fortgang i Froomes Salbutamol-sak. Her konverserer de to under starten av årets Vuelta a Espana i franske Nimes. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINA

Tour de France-sjefen krever fortgang Froome-saken

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 22.12.17 16:47

Del på    

– Dette kan ikke vare i månedsvis, sier Prudhomme

(procycling.no): Tour de France-direktør Christian Prudhomme tar til ordet for at etterforskningen av Chris Froomes unormale prøve for Salbutamol må ekspederes raskt.

– Vi håper situasjonen løser seg og at etterforskningen ikke trekker ut i månedsvis, sier Prudhomme til France Info.

Prudhomme har ikke uttalt seg i saken før dette. Franskmannen er i tillegg til å være direktør i Tour de France, president for den internasjonale rittarrangørforeningen AIOCC.

– Vi håper at man får klarhet i saken, at vi kommer oss bort fra mørke og utydeligheter. Vi håper at dette ikke varer i måned etter måned, og at vi har et svar fra UCI tidlig neste sesong.

Tour-arrangøren har naturligvis stor interesse for hvordan saken om den firdoble Tour de France-vinneren løser seg.

Froome avleverte en dopingprøve under Vuelta a España 2017 som viste dobbelt så store mengder av astmamedisinen Salbutamol enn det som er tillatt.

Team Sky-rytteren risikerer derfor å miste La Vuelta-tittelen og utestengelse fra konkurranse.

– Salbutamol er ikke forbudt, det er dosen som er viktig. Og det er på dette området at det blir kamp mellom ekspertene, trass i at det ble funnet dobbel dose enn det som er tillatt.

Et svar før Giro d’Italia

Salbutamol står på WADAs forbudtliste, men er tillatt å bruke i bestemte doser. Froome er ikke suspendert, men er nødt til å forklare hvorfor urinprøven påviste forhøyede verdier.

Team Sky-rytteren har engasjert advokater og skal gjennomgå en farmakologisk test hos UCI.

Behandlingen av saken har ingen tidsfrister, og mange frykter at en avklaring ikke kommer før Froome er ment til å sykle Giro d’Italia kommende mai.

Prudhomme påpeker at sykkelsporten ikke er tjent med slike saker og frykter at Tour de France skal bli synonymt med doping.

– Dette er vår kamp, og UCI har kjempet i lang tid også. Vi må komme oss bort fra utvetydighetene, det må komme et klart svar og det bør komme så fort som mulig. Og det betyr for giroen. Giro-arrangøren er nok mer engstelige enn oss, avslutter Tour de France-direktøren.

Tagget med: , ,

Les også disse