FERDIG I INEOS:: Chris Froome skal sykle for Israel StartUp-Nation neste år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Offisielt: Chris Froome signerer for Israel Start-Up Nation

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.07.20 12:21

Del på    

Briten forlater Team INEOS etter 11 år i laget.

(procycling.no): Torsdag morgen bekreftet Team INEOS ryktene som har svirret i sykkelverdenen en god stund.

Chris Froome forlater det britiske storlaget etter 2020-sesongen. 1. august vil han signere under på en langtidskontrakt for Israel Start-Up Nation. Det israelske laget opplyser at Froome vil sykle for dem til han avslutter karrieren.

– Chris sin nåværende kontrakt når sin ende i desember og vi har bestemt oss for å ikke forlenge den. Vi gjør denne annonseringen tidligere enn vi vanligvis ville gjort for å få en slutt på spekulasjonene og for å la laget fokusere på sesongen som ligger foran oss, sier lagsjef Dave Brailsford i en pressemelding.

Froome kom til Team Sky i 2010 og i 2020 sykler han sin 11. og da trolig siste sesong for laget som nå heter Team INEOS.

– Det har vært et fenomenalt tiår med laget. Vi har oppnådd så mye sammen og jeg vil alltid verdsette minnene. Jeg ser fram mot nye utfordringer når jeg beveger meg inn i neste fase av min karriere. Men før det fokuserer jeg på å vinne en femte Tour de France med Team INEOS, konstaterer Froome i pressemeldingen.

Vil være lagleder

Froome har vunnet fire Tour de France, to Vuelta a España og én Giro d’Italia i Team INEOS-systemet, men i 2019 ble det ingen Grand Tour-seier på Froome. Med yngre krefter som Egan Bernal på vei opp ble plassen som kaptein utfordret.

– Chris har vært med oss siden starten. Han er en stor mester og vi har delt mange minner gjennom årene. Men jeg tror dette er rett avgjørelse for Chris og for laget. Gitt hans prestasjoner i sporten så er det forståelig at Chris ønsker å være lagets eneste leder i neste kapittel av karrieren. Det kunne vi ikke garantere ham nå, sier Brailsford.

For Israel Start-Up Nation marker signeringen et nytt steg.

– Dette er et historisk øyeblikk for ISN, Israel og israelsk sport, vår mange fans rundt om i verden og selvfølgelig for meg rent personlig. Et øyeblikk med mye stolthet, sier deleier av laget Sylvan Adams.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av ISN-familien. Jeg gleder meg til å utfordre og til å bli utfordret av talentet her og fortsette å jakte suksess slik jeg har gjort så langt. ISNs påvirkningskraft i sporten øker stadig og jeg gleder meg til å bli med på reisen. Jeg føler vi kan oppnå store ting sammen, sier Froome om sitt nye lag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse