Prøv Procycling Pluss idag

FRANSKE HELTER: Thibaut Pinot og Romain Bardet. Sistnevnte blir trolig hedret under neste års Tour de France. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

Tour de France-ryktene: Målgang i Bardets hjemby

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.10.18 10:46

Del på    

Fransk stjerne kan få sin hyllest.

(procycling.no): Brussel – Vogesene – La Planche des Belles Filles – Sentralmassivet – Pyreneene – Alpene. Det er kort oppsummert ruta ASO presenterer torsdag for neste års Tour de France.

Blant ryktene som florerer, skriver noen mindre franske lokalaviser at sykkelsirkuset kommer til å gjeste Brioude, lørdag 13. juli.

Det er dagen før den franske nasjonaldagen, noe som kan gi en hyggelig feiring i den lille, franske byen. Fra Brioude sokner også en av de største profilene i det franske treukersrittet, nemlig Romain Bardet.

Blant Frankrikes største stjerner

Ag2r-kapteinen sto på podiet i Paris både etter utgaven av rittet i 2016 og 2017. I år endte det med den noe skuffende sjetteplass for den sterke klatreren. Sammen med Thibaut Pinot og det nye stjerneskuddet Julian Alaphilippe, er han hvert år blant de aller største lokale ikonene i rittet.

Lokalavisen l’Éveil (De la Haute-Loire) skriver at målgangen trolig blir lagt til Saint-Julien. Starten av etappen går trolig i Saint-Étienne. Det åpner opp for å legge deler av ruta innom nasjonalparken Livradois-Forez – noe som gir løypedesigneren noen spennende muligheter.

Bardet bor i Clermont-Ferrand, en drøy times kjøring unna Brioude. Noe som gjør at han naturlig nok kjenner svært godt til området.

Hemmelighetskremmeri

I påvente av torsdagens presentasjon i Paris, eksisterer det et visst hemmelighetskremmeri blant byens embetsmenn:

– Vi har vært en kandidat i mange år. Jeg krysser fingerne for 2019, men jeg vet ingenting ennå. Og for å klargjøre: Christian Prudhomme og ASO vet at Brioude har erfaring til å gjøre en god jobb som vertskap og vet godt at området vårt har sterke sykkeltradisjoner, uttaler ordfører i Brioude, Jean-Jacques Faucher, til l’Éveil.

Brioude har tidligere fungert som verstby både for Tour de l’Avenir (2007 og 2014) og Paris-Nice (2013). De søkte også om å få være vertskap under fjorårets ritt. Det er 11 år siden byen forrige gang figurerte i Tour de France-ruta. I 2008 dreide det seg om en etappe mellom Brioude og Aurillac.

Byen kan også skryte av å huse le Vélo sport Brivadois og arrangerer årlig rittet Critérium de la Saint-Julien.

PS: Avisen skriver videre at Mende eller Aurillac vil være vertskap for etappen den 14. juli, før det venter hviledag i Albi.

Ønsker du å lese mer om Tour de France-ryktene, anbefaler vi at du svipper innom sidene til Velo Wire. Her legger man både franske nyhetsartikler og hotellbookinger til grunn, i arbeidet med å nøste opp i Tour de France-ruta hvert år.

Tagget med: , , ,

Les også disse