IKKE TIL TOUREN: Fernando Gaviria sin kneskade har skapt vansker for colombianeren i år. Her avbildet helt bakerst i Giro d'Italia, like før han sto av. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Ingen Tour de France på Gaviria

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.06.19 15:00

Del på    

Colombianske medier hevder UAE Team Emirates-rytteren ikke blir friskmeldt til den franske Grand Tour.

(procycling.no): Den colombianske avisen El Tiempo rapporterer at Fernando Gaviria ikke skal til Tour de France 2019.

UAE Team Emirates-spurteren veltet i april i en velodrom i hjemlandet, og har siden slitt med kneskader. Han tok turen til Giro d’Italia, og vant én etappe etter at Elia Viviani ble deplassert, men måtte bryte tidlig på den 7. etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Siden da har ikke 24-åringen syklet et eneste ritt. Han reiste hjem til Sør-Amerika, og skal være tilbake i trening, men er funnet for lett for en plass i UAE Team Emirates sitt Tour de France.

Gaviria vant åpningsetappen i Fontenay-le-Comte i fjor foran Peter Sagan og Marcel Kittel. På den fjerde etappen gikk han til topps igjen, før han måtte bryte Tour-debuten på den tolvte etappen.

Om det ikke blir billett til Frankrike i år bilr trolig Vuelta a España et mål for Gaviria i høst.

WorldTour-laget fra Emiratene har ikke kommentert saken, men om El Tiempo sine opplysninger stemmer betyr det trolig at Alexander Kristoff blir spurteren til UAE Team Emirates i hele Tour de France.

Den 106. utgaven av verdens største sykkelritt tråkkes i gang 6. juli med en 192 kilometer lang etappe som både starter og slutter i Brussel.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse