INGEN REPRISE: Odd Christian Eiking deltok i fjorårets Tour de France, men blir ikke å se i rittet i år. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Tour de France-lagene klare: Eikings lag fikk ikke plass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.01.20 13:03

Del på    

Istedenfor får B&B Hotels delta for første gang.

(procycling.no): Tirsdag ettermiddag ble det klart hvilke lag som skal delta i Tour de France 2020. Alle de 19 WorldTour-lagene stiller naturligvis til start, og ettersom Total Direct Energie fikk automatisk invitasjon gjennom å være det best rangerte laget fra nivå to i 2019, var det to invitasjoner igjen til rittet.

Det var på forhånd ventet at det ville stå mellom Arkéa Samsic (med Warren Barguil og Nairo Quintana i spissen), B&B Hotels-Vital Concept (med Bryan Coquard som sin største stjerne) og Circus-Wanty Gobert, laget til Odd Christian Eiking. 

Nå er det klart at det er de to franske lagene, Arkéa Samsic og B&B Hotels-Vital Concept som har fått de siste to invitasjonene. Sistnevnte lag har akkurat havnet på utsiden de siste to årene, og har flere ganger klaget sin nød til ASO i media over avgjørelsene.

Dermed blir det altså ingen Tour de France på Odd Christian Eiking i 2020. Nordmannen syklet rittet i fjor, og laget har deltatt de siste tre utgavene. Guillaume Martin har da vært lagets sammenlagtkaptein, men franskmannen skal i 2020 sykle for Cofidis.

– Christian Prudhomme kontaktet meg i morges for å si at vi ikke ble valgt ut til Tour de France. Det var selsvsagt en vanskelig avgjørelse for ham å ta, og enda vanskeligere for oss å høre, men vi aksepterer den, sier lagleder i Circus-Wanty Gobert, Jean-François Bourlart.

– I motsetning til de siste tre årene, så vant vi ikke prokontinentalrankingen. Forskjellen på 64 poeng opp til Total Direct Energie fikk en stor konsekvens. Vi vet hva vi må gjøre i 2020, vi vil bruke all vår energi på å bli beste ProTeam på rankingen og prøve å kjøre taktisk bra, sier han videre, og ønsker alle lagene som får kjøre Tour de France i 2020 lykke til.

 PS! Det ble også klart at Nippo-Delko Marseille og Arkéa Samsic får de to invitasjonene til Paris-Nice, mens B&B Hotels-Vital Concept, Arkéa Samsic og Circus-Wanty Gobert har fått invitasjon til Critérium du Dauphiné. Der valgte Total Direct Energie å ikke bruke den automatiske invitasjonen de har til alle WorldTour-ritt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse