USIKKER: Pinot slet tungt på den 20. Giro-etappen. Nå er det usikkert om han rekker Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Tour de France i fare for Pinot

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.05.18 16:55

Del på    

– Vi kan ikke gi noen prognoser, sier FDJ-legen.

(procycling.no): Etter alle solemerker lå Thibuat Pinot an til å gjøre et svært godt Giro d’Italia etter at 19 etapper av rittet var unnagjort. Franskmannen lå nemlig som tredjemann sammenlagt og vist solid form langt inn i siste og avgjørende uke.

Men med stormbyduften til Roma lett pirrende under neseborene ble Pinot rammet sykdom og ble etter 20. etappe innlagt på sykhus. Der fikk han diagnostiert med lungebetennelse og holdt under observasjon over natten.

Groupama-FDJ-kapteinen skal nå ta en pause fra all sykling og det forblir usikkert hvorvidt han blir klar til Tour de France.

– Han er bedre, men skal først gå på en 12 dagers kur med antibiotika og ha pause på ubestemt tid, sier Jacky Maillot, lagets lege, til den franske sportsavisen L’Equipe.

– På dette tidspunkt kan vi ikke gi noen prognoser, eller om det blir to eller tre uker med pause.

– Så lenge han fortsatt sliter med lungebetennelse, kan vi ikke vurdere noe annet enn at han skal ha pause.

Pinot endte på fjerdeplass i fjorårets Giro d’Italia, før han etter en kort visitt innom det franske tempomesterskapet stilte til start i Tour de France.

Tagget med: ,

Les også disse