Prøv Procycling Pluss idag

AVLYST: Det blir ikke noe Tour de Suisse ute på landeveiene i år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tour de Suisse avlyst

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.04.20 11:32

Del på    

Usikkerheten gjør at arrangørene velger å si stopp for i år.

(procycling.no): Onsdag kunngjorde det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at man forlenget pausen uten sykkelritt frem til 1. juni. Dermed ville i teorien Tour de Suisse vært blant de første rittene som kunne blitt arrangert i etterkant, fra 7. til 14. juni.

Nå er det imidlertid klart at også det sveitsiske etapperittet er avlyst. 

Det skriver arrangøren i en pressemelding.

– En videre utsettelse av avgjørelsen om å avlyse ville resultert i økte kostnader. Det gjelder ikke bare for organisasjonen, men også sponsorer, start- og målbyer og leverandører, skriver arrangøren i pressemeldingen.

Vil ikke overbelaste helsevesenet

De skriver videre at salget av VIP-pakker og nye sponsormidler har stoppet helt opp etter utbruddet av Covid-19, og at det å gjennomføre rittet ville ført til store økonomiske tap. For å sikre at man fremdeles har en god nok økonomi til å kunne videreføre rittet neste år, valgte man derfor å ta en tidlig avgjørelse.

I tillegg viser også arrangøren til andre årsaker, som at de forskjellige nasjonenes tiltak til koronaviruset gjør at man ikke kan anta at alle rytterne kan forberede seg på en «profesjonell» måte før rittet, noe som ville gjort at arrangøren ikke kunne garantert en rettferdig konkurranse.

De viser også til reiserestriksjoner som et mulig problem, og at man ikke vil overbelaste sykehuskapasiteten på grunn av velt.

– Det må bli unngått i denne situasjonen. Å sikre at vi har best mulig medisinsk behandling for våre deltakere og tilskuere i tilfelle en ulykke har den høyeste prioritet.

2021-utgaven vil i stor grad følge den samme ruten som var planlagt i år, med noen mindre endringer.

Kan bli en digital utgave

Tour de Suisse skal i slutten av april være med å arrangere der virtuelle rittet «The Digital Swiss 5», hvor 17 lag fra de to øverste nivåene allerede har bekreftet sin deltagelse. Blir det en suksess, kan det også være at man får en digital utgave av Tour de Suisse i tidsrommet rittet egentlig skulle bli kjørt i.

Med avlysningen av Tour de Suisse, peker stadig mer i retning av en utsettelse/avlysning av årets Tour de France. Touren starter 27. juni, men nå er det snart ikke flere oppkjøringsritt som er mulig å kjøre inn mot rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse