IKKE I ÅR: Med sin plassering i mai blir det ikke noe av Tour of Norway i år. Foto: Luc Claessen/Getty Images

UCI stanser alle ritt frem til 1. juni

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.04.20 18:39

Del på    

Rittpausen grunnet korona-pandemien forlenges ytterligere, og setter dermed en stopper for Tour of Norway.

(procycling.no): Det melder forbundet i en pressemelding onsdag ettermiddag. Det var resultatet av et møte med interesseorganisasjonene for arrangørene, lagene og rytterne onsdag.

UCI skriver i pressemeldingen at de nå jobber med et rammeverk for den videre kalenderen, hvor de tre treukersrittene og monumentene skal prioriteres.

Man ser også på muligheten til å forlenge sesongen ytterligere. 18. mars ble det klart at sesongen kunne forlenges ut oktober, men det kan altså bli enda lengre. En avgjørelse rundt det vil tas når man vet når sesongen kan starte opp igjen.

Dermed er det også klart at Tour of Norway blir avlyst. Rittet skulle opprinnelig bli kjørt fra 21.-24. mai i år.

I forkant av pressemeldingen hadde den italienske sportavisen Gazetta dello Sport allerede meldt at rittpausen ville forlenges til 1. juni. Da procycling.no tok kontakt med Tour of Norways rittsjef, Roy Hegreberg, hadde han ikke hørt noe fra det internasjonale sykkelforbundet, men få minutter senere kom altså pressemeldingen som betyr at det blir umulig å arrangere rittet i den tiltenkte tidsperioden.

– Da får vi ta en fot i bakken i morgen, sier Hegreberg etter at bekreftelsen kom fra UCI.

Et annet ritt som også påvirkes av den forlengede rittpausen er Critérium du Dauphiné, som etter planen skulle startet 31. mai. Det franske etapperittet er normalt sett blant de viktigste oppkjøringsrittene inn mot Tour de France, som foreløpig ikke er utsatt eller avlyst. Touren starter på sin side 27. juni i Nice. 

Critérium du Dauphiné skriver i en oppdatering på Twitter at rittet nå er utsatt og at etter enighet med lokale myndigheter, UCI og andre støttespillere nå ser på andre mulige datoer for å arrangere rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse