REISER HJEM: Fernando Gaviria har for andre gang i år testet positivt for COVID-19-viruset. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Gaviria forlater Giro d’Italia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.10.20 10:36

Del på    

Har testet positivt på COVID-19 for andre gang.

(procycling.no): 2020 er definitivt ikke Fernando Gavirias år, heller. Colombianeren har virket tung under årets Giro d’Italia. Tross flere gode muligheter har han ikke maktet å bli bedre enn nummer sju og åtte i noen av massespurtene så langt.

Etter at en ny runde med COVID-19-tester ble utført på hele Giro d’Italia-entouraget på mandagens hviledag, har det nå kommet fram at UAE-Team Emirates-rytteren var den eneste som avga positiv prøve.

procycling.no (+): Foss reiser hjem fra giroen med viktig bekreftelse

26-åringen var også blant rytterne som testet positivt da UAE Tour ble stengt ned i månedsskiftet februar-mars.

Han var tilbake i konkurranse under Vuelta a Burgos i slutten av juli, der han vant den andre etappen.

– Han føler seg bra

UAE-Team Emirates skriver i en melding:

«Etter å ha vært igjennom en PCR-test på hviledagen i Giro d’Italia, har UAE-Team Emirates-rytteren Fernando Gaviria testet positivt for COVID-19».

«Alle andre ryttere og personell testet negativt, og vil gjennomføre ytterligere testing i dag. Lagets medisinske apparat følger situasjonen tett og gjør alt de kan for å sikre at vi kan fortsette på en trygg måte».

«Gaviria ble umiddelbart isolert etter at prøveresultatet forelå. Han føler seg bra og viser for øvrig ingen symptomer. Dette er andre gang kolombianeren tester positivt på viruset, etter at han også hadde det i mars».

Det er altså lite som tyder på at UAE-Team Emirates har planer om å trekke laget sitt fra giroen, slik både Mitchelton-Scott og Jumbo-Visma gjorde i forrige uke.

Se høydepunkter fra den 15.-etappen her:

Laget har vunnet to etapper med Diego Ulissi så langt. Etter lørdagens tempoetappe lå Brandon McNulty helt opp på en fjerdeplass i sammendraget, men han falt syv plasser under den tøffe fjelletappen mot Piancavallo.

Ny positiv prøve i AG2R

I en felles uttalelse fra UCI og RCS Sport heter det at 492 tester ble utført søndag kveld og mandag. Gavirias test var den eneste positive blant rytterne, men også et medlem av støtteapparatet i AG2R La Mondiale har testet positivt. 

Les også: COVID-19-viruset herjer videre i Giro d’Italia

Også på den forrige hviledagen ble det avdekket positive prøver i støtteapparatet til det franske laget. Etter at Simon Yates testet positivt for Mitchelton-Scott tidlig i rittet, og fire nye personer i lagbobla ble smittet – valgte australierne å forlate rittet.

Steven Kruijswijk testet også positivt, noe som fikk Jumbo-Visma til å trekke seg ut av rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse