Prøv Procycling Pluss idag

GRAND DÉPART: Tour de France blir ikke lagt til Danmark i 2019. I 2016 gikk den første etappen i Frankrike, fra berømte Mont Saint Michel i Normandie. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tour de France ikke til Danmark i 2019

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 25.01.17 18:02

Del på    

- ASO viser fortsatt stor interesse for Danmark.

(procycling.no): Overfor den danske finansministeren bekrefter arrangøren ASO at verdens største sykkelritt ikke blir lagt til København i 2019.

Selv om det danske engasjementet har vært stort, har rittdirektøren Christian Prudhomme valgt å takke nei til tilbudet om å legge Grand Départ til Skandinavia.

I Danmark råder likevel optimismen om at Tour de France snart vil besøke landet. I juni 2016 ble det klart at Danmark har søkt om åpningsetappene i 2019, 2020 og 2021.

– Jeg kontaktet selv Christian Prudhomme, og han er veldig positiv til et Tour de France i Danmark i fremtiden. ASO viser fortsatt stor interesse for Danmark, forteller den danske finansministeren Brian Mikkelsen til bt.dk.

Til tross for Prudhommes nei, ser den sykkelinteresserte ministeren svært lyst på at Tour de France snart vil komme på besøk.

– Mitt klare inntrykk er at vi har en reell sjanse på å få Touren til Danmark i 2020 eller 2021, kanskje 75 prosent. Vi er fortsatt i tett dialog med ASO, og Christian Prudhomme oppfordrer oss til å stå på.

Tre etapper – København, Odense og Sønderborg

Ifølge bt.dk er danskenes ønske at Tourens tre første etapper skal legges til Danmark. Åpningsetappen skal være en tempoetappe inne i København. Deretter følger en etappe fra Roskilde til Odense, blant annet over Storebæltsbroen mellom Sjælland og Fyn.

Den tredje og siste etappen vil slynge seg sørover fra det kuperte Vejle-området til Sønderborg helt sør i landet. Uansett hvilke bakker ASO klarer å trekke opp av hatten, vil etapper i Danmark etter all sannsynlighet bety samlet felt til mål, med muligheter for gul trøye til ryttere som Cavendish og Kittel.

I 2012 ble de tre første etappene av Giro d’Italia lagt til Danmark. Den gang gikk etappene i Herning og Horsens på Jylland.

I 2017 åpnes Tour de France med en tempoetappe i den tyske byen Düsseldorf. I forbindelse med åpningsetappen i Tyskland planlegger den danske delegasjonen et arrangement for å skape interesse for Danmark. Ifølge bt.dk er det også ventet at den danske kronprinsen skal kobles inn i prosessen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse