Prøv Procycling Pluss idag

DOMINANT OPPTREDEN: Det todelte laget til Uno-X tok de fire første plassene, med Idar Andersen først. FOTO: Jan Brychta

Todelt Uno-X-lag dominerte på andre etappe av Tour te Fjells

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.07.20 20:01

Del på    

Idar Andersen vant foran tre lagkamerater.

(procycling.no): Uno-X Pro Team delte laget sitt i to etter gårsdagens bakketempo i Tour te Fjells.

Den ene halvdelen av de 18 rytterne profflaget har til start i NorgesCup-rittet syklet med et blått bind rundt armen. Rytterne med blått bind skulle samarbeide med hverandre, mens rytterne uten skulle samarbeide med de uten.

En kupert etappe på 130 kilometer bød på omlag 2800 høydemeter. Inn i siste lange stigning ble det de to lagene til Uno-X som dominerte.

Anders Skaarseth (Uno-X) ble kjørt inn som siste rest av bruddet av en gruppe med Andreas Staune-Mittet (Joker Fuel of Norway) og Tore André Aase Vabø (Ringerike SK) som de eneste fra andre lag en Uno-X.

Idar Andersen og Markus Hoelgaard, begge med blåe bind, var på plass sammen med de bind-løse Uno-X-rytterne Torstein Træen og Jonas Iversby Hvideberg.

Det var Andersen som først fikk en luke før Træen støtet seg opp. Hoelgaard fulgte etter og dermed ble det Andersen og Hoelgaard mot Træen på de siste kilometerne.

Andersen klinket til enda en gang, men Træen var patent og tette luka. Hoelgaard gikk kontra og da røk strikken hos Træen. Det så ut til å bli Hoelgaards etappeseier, men like før den siste kneika opp mot målstreken slapp Andersen fri fra Træen og passerte sin lagkompis på de siste meterne.

Det ble både etappe og ledertrøye til Idar Andersen etter dag to av firedagersrittet.

Bak de tre distanserte Iversby Hvideberg både Staune-Mittet og Aase Vabø og tok fjerdeplassen.

Aase Vabø ble nummer fem som beste klubbrytter.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse