VELTET MED BJØRN: Matteo Trentin fikk en svært uvanlig treningstur i området rundt Lake Tahoe nylig. Han kjørte rett og slett inn i en forvirret bjørn. FOTO: (Luca Zennaro/ANSA via AP)

VELTET MED BJØRN: Matteo Trentin fikk en svært uvanlig treningstur i området rundt Lake Tahoe nylig. Han kjørte rett og slett inn i en forvirret bjørn. FOTO: (Luca Zennaro/ANSA via AP)

Toppsyklist kolliderte med bjørn under trening

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.05.17 09:00

Del på    

- Han var ingen lodden teddybjørn.

(procycling.no): I etterkant av Tour of California valgte Matteo Trentin og flere av lagkameratene hans å legge inn et høydeopphold i nærheten av Lake Tahoe.

Området ligger nesten 1900 meter over havet, og er også kjent for et stor bestand av både svart- og brunbjørn.

Det fikk også Trentin erfare da han var på vei nedover en utforkjøring og kolliderte med noe som var stort, brunt og loddent:

– Det var verken tid eller rom for å bremse, så jeg kjørte rett i ham. Dette var ingen lodden teddybjørn, skriver Trentin på Instagram og legger ut et bilde av den ødelagte sykkelhjelmen etter sammenstøtet.

Sendte syklisten i bakken – stakk av

Italieneren gikk rett i bakken, mens bjørnen (som ble beskrevet til å veie mellom 150-200 kilo) løp ut av veibanen igjen.

Den utrolige historien ble siden bekreftet av Trentins kjæreste via lokalavisen ladige.it:

– Matteo dro rett til høyden med laget etter Tour of California. Han ringte meg for et par dager siden, og fortalte at han hadde veltet etter å kjørt inn i en bjørn. Først lo jeg og ba ham slutte og tulle, men det viste seg å være helt sant, sier Claudia Morandi til avisen.

– Ble skremt av hunder

Hun forteller videre at bjørnen kom ut fra en privat eiendom og skal ha blitt skremt vekk av noen hunder.

– Det var ingenting Matteo kunne gjøre for å komme seg unna, men heldigvis gikk det bra med ham.

Den siste tiden har det dukket opp flere historier etter sammenstøt mellom terrengsyklister og bjørner i området, men dyrene holder vanligvis unna hovedveiene.

Tidligere denne måneden gikk en video av to slovakiske terrengsyklister verden rundt, etter at en stor brunbjørn løp etter dem langs skogsstien de syklet på i hjemlandet.

Du kan se videoen her!

I fjor kolliderte terrengsyklisten David Souza med en bjørn mens han var ute og syklet med noen kamerater. Dette skjedde i Sierra Nevada-fjellene, som ligger i samme område som Tahoeinnsjøen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse