Prøv Procycling Pluss idag

GOLDEN GREG: Helt siden Rio 2016 har Greg Van Avermaet vært regjerende olympisk mester. Foto: ASO / Alex BROADWAY

Tokyo-OL trolig mulig å kombinere med Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.02.21 10:06

Del på    

Ingen karantenekrav til utøverne før lekene.

(procycling.no): To av årets aller største høydepunkt på to hjul er plassert relativt nære hverandre denne sommeren.

Tour de France tråkkes i gang 26. juni og den 18. juli når rytterne Triumfbuen i Paris etter 21 etapper over 23 dager med slit.

Allerede seks dagers senere, 24. juli, skal etter planen herrenes fellesstart i OL i Tokyo starte.

Dagen etter skal kvinnene gjennom sitt sykkelritt og 28. juli sykles tempo for både kvinner og menn.

Lenge fryktet ryttere med ambisjoner i både Tour de France og OL at karanteneregler for Tokyo-OL skulle gjøre det umulig å fullføre touren før man dro til Tokyo.

De første raportene fra Japan tydet på at utøver i de olympiske lekene måtte i en to uker lang karantene ved ankomst. Det ville med andre ord gjort det vanskelig for syklister som ønsket å sykle enten Tour de France eller La Course (går 18. juli). Også for ryttere i Giro Rosa (i mål 11. juli) ville en slik regel by på vanskeligheter.

Men ifølge Cyclingnews ser det ut til at nye retningslinjer fra Tokyo gjør kombinasjonen mulig.

Utøverhåndboka for Tokyo-OL statuerer at det som vil bli krevd av utøverne er en negativ COVID-19 PCR-test tatt 72 timer før flyturen.

Alle utøvere vil også bli pålagt å bruke en app der de rapporterer sin helsetilstand gjennom 14 dager før avreise. Loggføring av daglig kroppstemperatur og potensielle COVID-19-symptomer vil foregå i denne appen. Data herfra vil bli delt med japanske myndigheter.

Håndboka anbefaler god hygiene som håndvask, bruk av hånddesinfeksjonsmiddel og maskebruk. Det advares mot unødvendig fysisk kontakt som klemming og håndhilsing og utøvere oppfordre til å holde to meters avstand under måltider. Utøvere skal holde seg i de olympiske arenaene og i boligområdene og ikke bruke offentlige steder eller bruke offentlig transport.

Da ser det altså ut til at ryttere som Tadej Pogačar, Primož Roglič, Wout van Aert, Vincenzo Nibali, Mathieu van der Poel og olympisk mester Greg Van Avermaet alle kan fullføre Tour de France som planlagt før avreise til Tokoyo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse