Prøv Procycling Pluss idag

BESTJÅLET: Team Virtu Cycling fikk en dårlig oppladning til det danske mesterskapet. På konkurransedagen fant de ut av syklene deres var stjålet. FOTO: Jarle Fredagsvik

BESTJÅLET: Team Virtu Cycling fikk en dårlig oppladning til det danske mesterskapet. På konkurransedagen fant de ut av syklene deres var stjålet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Tok sølv på konkurrentens sykkel etter grovt tyveri

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.06.18 11:55

Del på    

Virtu Cycling mistet syklene før dansk mesterskap.

(procycling.no): Danske Team Virtu Cycling mente de hadde tatt alle forholdsregler, men endte likevel opp med å bli rundstjålet natta før det danske mesterskapet startet i Esbjerg.

Tyvene hadde brutt opp bakdøra på lagets utstyrsbil, og stukket av med totalt 12 sykler.

– Det er på alle måter en vond opplevelse vi fikk her i morges. Selv om det har skjedd tidligere at sykkellag blir bestjålet, treffer det deg likevel som et slag i ansiktet. Vi har skjerpet sikkerheten og vært oppmerksomme, men tyvene har likevel klart å dytte lastebilen ut fra hindringen bak bilen, og klarte likevel å brekke opp bakluka, uttaler Daniel Foder om hendelsen.

Foruten syklene (landeveismodeller fra Storck), har tyvene fått med seg et større parti HED-hjul.

Sølv på lånt sykkel

Virtu Cycling har anmeldt tyveriet. Under helgas DM-øvelse ble de nødt til å låne utstyr fra andre lag.

Søndagens U23-fellesstart ble vunnet av Julius Johansen (Team ColoQuick) foran Niklas Larsen – på lånt utstyr. Virtu-syklisten forteller følgende om en dramatiske opptakten til rittet:

– Da jeg fikk vite at syklene var borte, innstilte jeg meg kjapt på at jeg skulle pakke sakene mine og reise hjem. Jeg regnet ikke med at vi kunne stille til start på fellesstarten. Så begynte vi å samle inn sykler fra andre lag, men egentlig var jeg ikke innstilt på at jeg skulle innta landeveien med en annen sykkel enn jeg pleier. Men når vi får stilt dem inn noenlunde slik vi pleier å ha dem, vendte motivasjonen og lysten tilbake, uttalte Larsen til feltet.dk.

Det var i hovedsak konkurrentene Riwal og ColoQuick som endte opp med å låne bort utstyr til gjengen fra Virtu Cycling.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse