SKUFFET: August Jensen var langt nede etter fjerde etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

TO PÅ RAD: August Jensen vant de to siste etappene i Oberösterreichrundfahrt. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– To seire på to dager er ikke hverdagskost

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.06.17 22:01

Del på    

August Jensen herjet på de to siste etappene i Østerrike.

(procycling.no): De siste ukene har August Jensen vært selve definisjonen på stabilitet i norsk sykkelsport. På de to siste etappene i det østerrikske firedagersrittet Oberösterreichrundfahrt kom endelig seirene. Søndag vant han sin andre strake etappe.

– Det er godt at det løsner såpass. To UCI-seire på to dager er ikke hverdagskost. I hvert fall ikke for meg, sier Jensen til procycling.no.

– De beste i dette rittet er gode ryttere, så det er ikke bare å komme å ta en seier. Du må jobbe for det, og det har vært noen tunge dager. Men det hjelper å ha litt selvtillit.

Trygg på spurten

Selvtilliten fra lørdagens spurtseier var god å ha da det nærmet seg finalen på den påfølgende avslutningsetappen. Krister Hagen satt i dagens brud, og Jensen kunne med det sitte rolig i feltet.

– Det kjennes veldig bra å få det til. Det var en relativt hard dag og det ble kjørt hardt av lederlaget. De hadde ikke helt kontroll på bruddet med Krister. De stresset spesielt i bakkene, så det ble kjørt seigt. Jeg følte jeg selv hadde kontroll i alle bakkene, og presset ikke så veldig mye.

Da bruddforsøket med lagkameraten i ble kjørt inn med 17 kilometer igjen fulgte en kaotisk periode, men bodøværingen forholdt seg rolig.

– Det var vel en liten halvtime der med litt støting. Det virket som om det var flere lag som ønsket å ta kontrollen inn mot en spurt der, og det gjorde ikke noe for oss. Så oppgaven de siste kilometerne for de gjenværende rytterne i Coop, som var Håkon Aalrust og Øyvind Lukkedahl, var å posisjonere meg best mulig inn på de siste kilometerne. Det var to-tre litt ubehagelige svinger på slutten der. Jeg fikk en god posisjon inn i den siste 90-graderen og da var ganske mye gjort, konkluderer 25-åringen.

– Jeg stolte bare på spurten min. Så det var egentlig bare å sitte med. Det er mange kombinasjoner i dag. Det er bra lagarbeid, og så hjelper det å ha litt selvtillit fra gårsdagen, og vite at om det går mot en spurt, så er jeg en av de som er raskest.

Går for gull i gate-NM

Nå venter NM som neste mål for den høytflyvende nordlendingen. Coop-rytteren forteller at laget har store ambisjoner til gaterittet i Levanger.

– Laget vårt er kjent for å satse på gaterittet i NM. Så vi håper å kunne ta gull der. Både jeg og flere andre i laget som kan klare det. Vi pleier å ha godt samarbeid, og det blir ofte mye støting i gaterittene, så det er vanskelig å si hvordan det vil utvikle seg.

Men før den tid venter noen rolige uker på Jensen.

– Nå er det noen uker til neste konkurranse, så jeg får litt hvile. Så starter jeg opp med litt trening inn mot NM igjen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse