FORNYET TILLIT:Bauke Mollema hadde en av sine beste sesonger i 2019. Det sikret ny kontrakt i Trek-Segafredo. Foto: Tim de Waele/Getty Images

To nye år for Mollema

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.06.20 20:44

Del på    

Monumentvinneren fortsetter i Trek-Segafredo.

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Trek-Segafredo at Bauke Mollema har signert en ny kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.

2021 og 2022 blir dermed hans syvende og åttende sesong for det amerikanske WorldTour-laget. Nederlenderen vil fylle 36 år i 2022 når den nye kontrakten når sin ende.

– For meg var hovedprioriteten å forlenge med Trek-Segafredo. Heldigvis så følte laget det på samme måte. Jeg merker mye tillit fra laget og sponsorene. Vi har nytt store øyeblikk sammen de siste årene men jeg fortsatt store ambisjoner. Det har laget også. Lagets nåværende prestasjons struktur gir meg troen på at jeg kan fortsette å utvikle og utfordre meg selv som rytter, sier Mollema i en pressemelding.

Mollema tok sin aller største triumf som syklist på høsten i fjor da han gikk til topps etter et sent angrep i Il Lombardia. I resten av de italienske høstklassikerne presterte han jevnt på høyt nivå og på vårparten tok han femteplass i Giro d’Italia. Det var Groningen-rytterens beste prestasjon i en Grand Tour siden 2011. Da endte han på 4. plass i Vuelta a España, men etter at Cobo mistet seieren på grunn av en dopingdom rykket Mollema opp til 3. plass bak Froome og Wiggins.

– Bauke er en av grunnpilarene i Trek-Segafredo. På jevnlig basis leverer han solide resultater. Seieren i Il Lombardia var toppen av kransekaka. Vi tror Baukes stil i konkurranse matcher lagets ånd som alltid er å kjempe, kjempe, kjempe. Dette er en av grunnene til at vi vil ha ham med oss de to neste årene. Bevare momentum, prestere, vinne og å være en rollemodell for våre yngre ryttere. Bauke er en av Trek-Segafredos flaggskip-ryttere og vi er stolte over at han representerer laget vårt inn i framtiden, sier lagets sjef Luca Guercilena.

Mollema startet karrieren som proff i Rabobank i 2008 og forlot laget først da Belkin hadde sin siste sesong før LottoNL-Jumbo tok over etter 2014. Siden har Trek vært nederlenderens lag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse