TROFASTE HJELPERE: Vasil Kiryienka og Sebastian Henao har begge lang fartstid i Team INEOS. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

To INEOS-hjelpere forlenger

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.10.19 20:12

Del på    

Fornyet tillit for Kiryienka og Henao.

(procycling.no): Onsdag offentliggjorde Team INEOS at Vasil Kiryienka og Sebastian Henao blir værende i det britiske storlaget.

Kiryienak har fått en forlengelse ut 2020 mens Henao sin nye kontrakt strekker seg ut 2021.

Den 26 år gamle colombianeren har vært i laget siden 2014.

– Jeg trives i ukeslange ritt og særlig i Grand Tourene. Jeg håper å fortsette å utvikle meg og vil forbedre meg i disse rittene. Jeg har mer erfaring nå og kan bidra enda mer for laget, beretter Henao i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kiryienka fyller 39 år neste juni og vil være den eldste rytteren i INEOS neste år. Slik han også var i år. Den tidligere tempoverdensmesteren har hatt tunge perioder i år på grunn av en urytme oppdaget på hjerteet.

– Denne sesongen har ikke vært enkel for meg. Det er vanskelig å akseptere at det var fysiologiske endringer i kroppen min som kanskje ikke lot meg fortsette med det jeg elsker. Men takket være støtten jeg har fått fra laget har jeg blitt normal igjen. En ekstra takk til laglege Iñigo Sarriegui for arbeidet for å få meg bra igjen. Det var godt å se de positive reaksjonene fra andre ryttere da jeg kom tilbake til feltet. Disse øyeblikkene hjalp meg på veien til seier på tempoen i European Games, forteller Kiryienka.

Det ser ut til å bli få store endringer i Team INEOS neste år. Foreløpig er kun Richard Carapaz bekreftet inn som ny rytter. Ut går Wout Poels (Bahrain-Merida), David De La Cruz (UAE), Diego Rosa (Arkéa Samsic), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) og Kristoffer Halvorsen (EF Education). Leonardo Basso står foreløpig uten kontrakt neste år.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse