Prøv Procycling Pluss idag

FÅMÆLT: Sean Yates. Her sammen med Edward Beltrán i et mer avslappet øyeblikk under Tour of Oman i fjor. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tinkoff-sjef: – En drittsituasjon

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 4.07.16 14:17

Del på    

Lagkapteinens skade bekymrer.

Søndag vant Peter Sagan endelig sin første Tour de France-etappe for Tinkoff.

Lagleder Oleg Tinkov var en blid mann etter etappeseieren. Det samme må kunne sies om Sagan selv, som også overtok den gule ledertrøya.

Ellers i laget var stemningen mer dempet. Alberto Contador veltet nemlig igjen. Sammenlagthåpet ble enda mer forslått, og tapte verdifulle sekunder til de argeste rivalene i sammendraget.

Tinkoffs sportsdirektør Sean Yates er en relativt frittalende mann. Han legger lite i mellom når han snakker om Contador med nettstedet feltet.dk før etappestarten i Granville mandag.

– Vi får håpe at han føler seg bedre i løpet av de neste par dagene. Det verst tenkelige scenarioet vil være et han ikke er i stand til å komme seg etter velten sin. Det er en drittsituasjon. Det er en enda verre drittsituasjon enn den vi er i nå, konstaterer Yates.

På spørsmål om det er mulig at Contador velger å stå av Tour de France, svarer sportsdirektøren at man er i tvil Tinkoff-leiren.

– Det vet vi ikke. Vi må bruke tid og se det an.

Før den tredje etappen ligger Alberto Contador på en 62.-plass sammenlagt. Han har eksempelvis 48 sekunder opp til tittelforsvarer Chris Froome, Nairo Quintana og Fabio Aru.

Opp til den ledende Tinkoff-kollegaen Sagan skiller det 1.02 minutter.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse