I BRUDD: Rasmus Fossum Tiller følger hjulet til sveitseren til Patrick Muller. Foto: TDWSport.com

I BRUDD: Rasmus Fossum Tiller følger hjulet til sveitseren til Patrick Muller. Foto: TDWSport.com

Tiller på offensiven i Bergen: – Han var i det riktige bruddet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.09.17 19:25

Del på    

Men denne gangen gikk ikke bruddet inn for NM-vinneren.

BERGEN (procycling.no): Rasmus Fossum Tiller var aktiv i flere faser av U23-fellesstarten i Bergen. Nordmannen kom seg først med i et meget gunstig brudd på den syvende av ti runder.

– Det var en del av planen, at enten jeg eller Anders (Skaarseth) skulle være med på angrepene som gikk underveis. Jeg tenkte jeg måtte være litt kynisk, og spille på at jeg hadde «Doffen» bak, sier han til procycling.no.

Brudd er også noe som Tiller har lykkes bra med tidligere i år, med NM-seieren som det store høydepunktet. Landslagssjefen så også for seg at den kunne gå hele veien da den høyreiste nordmannen kom seg med i angrepet.

– Tiller var i det riktige bruddet. Jeg trodde det enten skulle holde til mål eller i hver fall opp bakken siste gang. Vi havner i en situasjon der andre land også er oppmerksomme på Norge, og ser at vi nok har en joker i den gruppe der. Han så ut som en vinner fra det bruddet óg, sier landslagstrener Stig Kristiansen til procycling.no

Men bruddet ble hentet inn allerede nest siste gang opp Laksebakken. Etter at bakken var forsert for siste gang, ble Tiller sittende sammen med Skaarseth i et redusert hovedfelt med, som jaktet på Benoit Cosnefroy og Lennard Kämna, de to som til slutt tok henholdsvis gull og sølv.

Sent angrep

Med fem kilometer igjen angrep han i et siste forsøk på å hente de. Han fikk fort en luke i den lille bakken opp mot Fløibanen, men etter en lang og hard dag, tok kreftene slutt for årets Norgesmester.

– Jeg snakket med Anders. Vi tenkte at jeg skulle prøve meg på en lang en, og så kunne Anders spurte. Det var en avgjørelse vi gjorde der og da, men sett i ettertid burde jeg kanskje satset på å hjelpe Anders, sier han.

Til slutt kom Tiller i mål til en 27. plass, mens lagkamerat Skaarseth spurtet inn til en tiendeplass.

– Vi gjorde vårt beste. Da kan vi ikke være så skuffet. Det er små marginer, og det er fort gjort å havne i den situasjonen som franskmannen gjorde. I dag hadde vi ikke de marginene på vår side. Det er selvfølgelig skuffende, men vi prøvde i hvert fall.

Halvorsen måtte slippe tidlig

Selv om både Skaarseth og Tiller var ryttere som ble trukket fram av landslagssjef Stig Kristiansen på forhånd, var det Kristoffer Halvorsen som hadde de største forventningene knyttet til seg.

Men allerede tidlig på sisterunden, i den 800 lange meter bakken opp fra Minde Allé, måtte fjorårets U23-verdensmester slippe.

– Det var en tøff løype, og det ble kjørt veldig hardt de siste rundene. Han er utrolig sterk, men man kan ikke forvente all for mye heller, mener Tiller.

Tagget med: , , ,

Les også disse