ALPE D'HUEZ: Thibaut Pinot og Ryder Hesjedal i den nederlandske svingen i Alpe d'Huez på den 20. etappen i Tour de France 2015. Foto: Tim De Waele

Tilbake til Alpe d’Huez

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.03.17 12:20

Del på    

Tour de France-oppkjøringen med ny vri på Alpe-klassikeren.

(procycling.no): Den 69. utgaven av Critérium du Dauphiné duker som vanlig for at Tour de France-favorittene skal gjøre sine viktigste forberedelser juni. Denne gang ved å inkorporere den fryktede stigningen til Mont du Chat og den langt mer celebre Alpe d’Huez. Denne gang med en tvist.

Det hele starter i Saint-Etienne, en by ofte besøkt av både Dauphiné og Tour de France. Det var her Alexander Kristoff vant sin første etappe i La Grande Boucle tilbake i 2014. Når byen besøkes for 25. gang 4. juni kan det imidlertid bli vanskelig for spurterne. Åpningsetappen avsluttes med tre ganger gjennom en krevende lokalrunde, der stigningen til Rochetaillée vil skape problemer for mange.

Spurterne har dog sikrere garantier på de to neste etappene, til Arlanc og Tullins, før tempospesialistene får sin sjanse på etappe tre og den 24 kilometer lange enkeltstarten i Bourgoin-Jallieu.

Etappe seks blir en høyst interessant affære. Like før målgang på La Motte-Servolex, skal rytterne over den brutale fjellsiden på Mont du Chat, en klatring på ni kilometer og ti prosents stigningsgrad. Denne dagen blir en forsmak av større ting i vente, ettersom Mont du Chat også er tatt inn på Tour de France sin niende etappe fra Nantua til Chambéry.

Alpe d’Huez

Eimen av Tour de France henger også over Dauphinés sjuende etappe, som ender på selveste Alpe d’Huez. Dette er bare andre gang at den velkjente skistasjonen i Isère gjester tourens primære oppkjøringsritt. I 2010 kjempet Alberto Contador og sloveneren Janez Brajkovic hardt om den gule ledertrøyen. Denne gang skal ryttere over Col de Sarenne, før de inntar de siste fire kilometerne av selve Alpe d’Huez. Feltet brukte også Sarenne-stigningen da touren gikk over Alpe d’Huez to ganger på samme etappe i 2013.

Gul trøye på Alpe d’Huez betyr ofte seier sammenlagt. Dog må lederen også overleve den intense, 115 kilometer lange sisteetappen mellom Albertville og Plateau de Solaison. Her går det opp og ned hele etappen gjennom. Først Col des Saisies, etterfulgt av Les Aravis og La Colombière, for den avsluttende klatringen til Plateau de Solaison (11 km à 9.2 prosent).

Søndag, 4 juni – etappe 1: Saint-Étienne > Saint-Étienne (170 km)
Mandag, 5 juni – etappe 2: Saint-Chamond > Arlanc (171 km)
Tirsdag, 6 juni – etappe 3: Le Chambon-sur-Lignon > Tullins (184 km)
Onsdag, 7 juni – etappe 4: La Tour-du-Pin > Bourgoin-Jallieu (23.5 ITT)
Torsdag, 8 juni – etappe 5: La Tour-de-Salvagny > Mâcon (175 km)
Fredag, 9 juni – etappe 6: Villars-les-Dombes > La Motte-Servolex (145.5 km)
Lørdag, 10 juni – etappe 7: Aosta > Alpe d’Huez (167.5 km)
Søndag, 11 juni – etappe 8: Albertville > Plateau de Solaison (115 km)

Tagget med: , ,

Les også disse