VM-SJEF: Det er Harald Tiedemann Hansens ansvar at alt ligger til rette for sykkelfest i Bergen neste år. For å forsikre seg om det, gir han nå fra seg ledervervet i UEC. Foto: Even Emberland.

Tiedemann Hansen sier fra seg lederverv

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.11.16 14:03

Del på    

Men fortsetter som UCI-medlem.

OSLO (procycling.no): I mars for snart fire år siden ble Harald Tiedemann Hansen valgt inn som visepresident i det Europeiske sykleforbundet (UEC).

Vervet kommer han til å beholde fram til styremøtet i Brüssel på nyåret.

Men så sier han stopp – på eget initiativ:

– Det er i overkant slik det er nå. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke stiller til gjenvalg i UEC – men jeg kommer til å fortsette i UCI (det internasjonale sykkelforbundet). Når jeg først har tatt de skrittene, føler jeg det er riktig å kjempe videre innenfor UCI, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

Etterfulgte Pedersen

UEC-vervet ble et slags springbrett inn i sykkelsportens øverste organ.

Han ble blant annet oppfordret av president Brian Cookson til stille som kandidat for å bli UCI-medlem i 2017.

Da danske Peder Pedersen døde i januar 2015, åpnet muligheten seg for Tidemann Hansen, og det litt tidligere enn han hadde sett for seg.

På en avstemning for to år siden vant han over den tyske kandidaten Toni Kirsch. Deretter ble han av UEC fremmet som kandidat til å overta det ledige vervet som UCI-medlem.

Dansk gjenytelse?

Under VM i Richmond ble han som første nordmann valgt inn i UCI-styret.

Siden den gang har han hatt mange baller i lufta.

I tillegg til arbeidet for UEC og UCI, sitter han også som norsk sykkelpresident. Med et norsk VM på hjemmebane i Bergen i 2017, følte skiensmannen at noe måtte vike.

– VM-jobben tar selvsagt mye tid. Jeg har gode folk rundt meg, men det er jeg som skal sy det hele sammen. Det er åpenbart at 2017 blir et veldig hektisk år.

– Hva fikk du utrettet som visepresident i UEC?

– Vi har fått til et EM for proffene. Det har vært et ønske lenge. Jeg har sittet som kasserer og har fått lagt til en del rammer og retninger som ikke var der fra før. Jeg føler at vi har jobbet godt. Det har vært et godt styre. Det blir litt leit å forlate det, men sykkelverdenen er såpass liten at jeg vil treffe mange av dem igjen. Nå ønsker jeg å fokusere på UCI som den utøvende myndigheten i sykkelsporten.

Tidemann Hansen nevner avslutningsvis at det jobbes for å få inn en danske som hans arvtaker i UEC.

Slik håper de nordiske landene å holde på innflytelsen innenfor sykkelsportens viktigste politiske organger.

Tagget med: , , ,

Les også disse