DØD: Tidligere Tour de France-vinner Roger Pingeon ble funnet død i sitt hjem natt til søndag. FOTO: AFP PHOTO

Tidligere Tour de France-vinner er død

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 19.03.17 13:13

Del på    

Roger Pingeon ble 76 år gammel.

(procycling.no): Vinneren av Tour de France i 1967, Roger Pingeon, er gått bort. Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP døde franskmannen, som også vant Vuelta a Espana sammenlagt i 1969, i sitt hjem i Beaupont natt til søndag etter å ha fått et hjerteinnfarkt.

– Han så fin ut da jeg traff ham lørdag morgen. Han var en veldig ydmyk person, som trivdes godt i landsbyen og lokalsamfunnet. Det er ikke lenge siden vi feiret 50-årsjubileet for Tour de France-seieren hans, sier Georges Gouly, ordfører i Beaupont – landsbyen Pingeon har bodd i siden tidlig på 2000-tallet.

Pingeon ble profesjonell syklist i 1965, da han ble lagkamerat med Tom Simpson i det franske Peugeot-laget. I hans andre sesong imponerte mange med å bli nummer åtte sammenlagt i Tour de France, men året etter skulle han ta steget helt til topps.

Tour de France-seieren hans i 1967 ble likevel overskygget av lagkamerat Simpsons dødsfall på den 13. etappen. På det tidspunktet hadde Pingeon allerede sikret seg en solid ledelse i sammendraget, og klarte til tross for tapet av sin kamerat å holde på den gule trøyen helt til Paris.

Ryggsmerter forhindret Pingeon fra å følge opp triumfen året etter, men han kunne likevel dra hjem med to etappeseirer og en femteplass sammenlagt i bagasjen. Han var også nær ved å bli fransk mester samme år. I 1969 kunne han, som nevnt, tilføre sammenlagtseieren i Vuelta a Espana på den lange CV-en.

Vueltaen var også siste gang Pingeon endte på podiet i en Grand Tour. I 1970 ble franskmannen utestengt for doping etter å ha testet positivt på bruk av amfetamin. I 1974 la han opp som syklist.

Etter karrieren har Pingeon jobbet som sykkelekspert for både fransk og sveitsisk TV.

Tagget med:

Les også disse