GIR SEG: Karrieren til Johan Vansummeren er over. Her under Tour de France 2015. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Tidligere Paris-Roubaix-vinner legger opp

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.06.16 20:20

Del på    

Må gi seg grunnet uregelmessighet i hjertet.

(procycling.no): Etter å ha blitt satt på sidelinjen i februar grunnet en uregelmessighet i hjertet, har Johan Vansummeren nå bestemt seg for å stoppe karrieren. En tårevåt Vansummeren annonserte nyheten selv under en pressekonferanse i hjembyen Lommel i Belgia, i dag.

– Jeg er veldig lei meg over å måtte stoppe karrieren grunnet medisinske grunner, men helsen min er viktigere enn sykkelambisjoner. Gjennom de siste par månedene har jeg vært igjennom en rekke medisinske tester. Så kom det to kirurgiske inngrep som gav helseproblemet mitt et navn. Fra nå krever helsetilstanden min gjentatte kontroller og tvinger meg til å ende karrieren.

Karrieren til Vansummeren startet for 12 år siden, hos det spanske laget Relax – Bodysol. Siden 2015 har Vansummeren syklet hos det franske mannskapet, AG2R. Hans største triumf kom da han tok en svært overraskende seier i Paris-Roubaix i 2011.

– Jeg har tilbrakt 13 eksepsjonelle sesonger i profesjonell sykling, som tillot meg å leve av min lidenskap. Jeg gjorde enorme fysiske anstrengelser for å sykle blant de beste ryttere. Jeg klarte til og med å vinne Paris-Roubaix, som var rittet jeg drømte om. Dette vil helt klart være mitt beste minne fra profesjonell sykling.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse