Prøv Procycling Pluss idag

THOR HUSHOVD: Vil fortsatt stable et norsk profflag på beina. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt

THOR HUSHOVD: Vil fortsatt stable et norsk profflag på beina. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Thor Hushovd drømmer fortsatt om norsk profflag

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 7.07.17 08:15

Del på    

- Det handler om å starte et norsk World Tour-lag som kjører Tour de France hver sommer.

(procycling.no): Planen om å starte et norsk profflag ble aldri skrinlagt. Det forteller Thor Hushovd til Aftenposten fredag.

– Jeg har fortsatt en drøm sammen med flere andre. Det handler om å få startet et norsk World Tour-lag som kjører Tour de France hver sommer, forteller mannen som står med ti etappeseire i Tour de France.

Under 2015-utgaven av La Grand Bouclé la den tidligere verdensmesteren alle kortene på bordet: målsetningen var et norsk profflag på øverste nivå innen VM på hjemmebane i Bergen høsten 2017.

På sykkelsetet var 39-åringen fra Grimstad alltid ambisiøs, som oftest med rette.

Planene om å etablere et norsk profflag på så kort tid viste seg derimot å være umulig, selv for en mann som har vunnet den grønne trøya i Tour de France to ganger.

– Jeg var litt vågal og gikk offensivt ut med planene om at jeg ville danne et lag. Jeg visste at det var muligheter for å få det til. Men jeg måtte ta ett steg tilbake, sier Hushovd, og røper at tidsaspektet er kraftig justert siden 2015.

– Om det blir 2019, 2020 eller senere, kan jeg ikke si. Det får prosessen selv bestemme, forteller han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

THOR HUSHOVD: Vil sette sammen et norsk profflag på øverste nivå.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hushovd forteller at laget skal bli bærekraftig.

– Jeg har troen på at vi skal klare å få det til. Men det er en stor organisasjon som skal bygges, og det er en finansiering som skal på plass. Det handler også om å bygge det opp riktig fra starten av slik at det blir et langtidsprosjekt og ikke noe som varer i tre år og så er det over, sier han.

Mange å ta av

Et norsk profflag vil åpne dører for mange norske ryttere. Og heldigvis for Hushovd gror det historisk godt mellom Lindesnes og Nordkapp.

I dag sykler 10 nordmenn på World Tour-lag. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Alexander Kristoff (Katusha Alpecin) og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) er representert i Tour de France.

I tillegg sykler Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo), Odd Christian Eiking (FDJ), Daniel Hoelgaard (FDJ), Truls Engen Korsæth (Astana), Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin), Sindre Lunke (Team Sunweb) og Sondre Holst Enger (AG2R la Mondiale) i sykkelsportens eliteserie.

Det er ikke umulig av flere vil være interessert i å sykle på Hushovds lag basert i Norge.

Samtidig er det flust av ryttere på kontinentalnivå som ønsker å ta steget opp blant proffene.

Hushovd forteller selv til Aftenposten at han er overveldet over hvor stor sykkelinteressen er blitt i hjemlandet.

-Jeg hadde aldri trodd at sykkel skulle bli så stort i Norge. Den gang jeg holdt på selv, kunne jeg få spørsmål om hva jeg bedrev. Jeg fortalte at jeg var syklist. Da fikk jeg spørsmål om jeg drev på og syklet Trondheim-Oslo. Nå vet alle hva en grønn trøye er, en tempoetappe og det går opp for folk at dette er en lagsport, sier han.

Tagget med: , , ,

Les også disse