FØRST AV DE STORE: Geraint Thomas krysser målstreken på La Planche des Belles Filles som først av favorittene. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Thomas viste styrke i tourens første test

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.07.19 19:58

Del på    

– Håpte det skulle være hardere, sier tittelforsvareren.

(procycling.no): Kampen om etappeseieren i bruddet og sekundstriden om den gule trøyen stjal oppmerksomheten på den sjette Tour de France-etappen, da sammenlagtfavorittene sa seg fornøyd med stort sett å spille annenfiolin i finalen på La Planche des Belles Filles.

Geraint Thomas reiste seg i setet helt mot slutten av den bratte stigningen i Vogesene, forserte forbi en slagen Julian Alaphilippe som var i ferd med å miste gult, og skaffet seg en håndfull sekunder på resten av favorittene.

Til tross for et angrep fra Movistar-rytteren Mikel Landa var tourens tittelforsvarer aldri truet, og waliseren fortalte etterpå at han hadde forventet seg mer action på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Følte meg ganske bra. Trodde det skulle være mer solid kjøring i dag, det er aldri enkelt, men det gikk ganske jevnt og trutt over de første stigningene. Da Movistar kjørte, Valverde gikk i front, ble det tøft. Følte meg bra, men var usikker… de bratteste stigningene er ikke min styrke, sier Thomas til Eurosport etter målgang.

Bruddseier og trøyebytte

Stigningen til La Planche steg 24 % på det verste – den sju kilometer lange klatringen kom etter seks kategoriserte topper på det som var rittets første, skikkelige etappe i fjellene. Et stort brudd med 14 ryttere dro av sted tidlig, der etappevinner Dylan Teuns (Bahrain-Merida) og ny sammenlagtleder Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) satt store deler av dagen.

Bruddet holdt unna for favorittene, som satte et stødig tempo opp den siste stigningen. Dette var tourens fjerde besøk til La Planche, men avstandene var større og angrepene flere ved tidligere visiter. Thomas hadde ventet seg flere forsøk fra sine rivaler.

– Jeg forventet at Richie (Porte), Nairo (Quintana), Egan (Bernal), så klart, at de skulle gå. (Adam) Yates også, sier Thomas – som ble nummer fire på etappen – først av favorittene – 1:44 bak etappevinner Teuns.

– Jeg håpte det skulle være en hardere dag, men det var en grei dag, oppsummerer Ineos-kapteinen.

Landa sitt angrep ble nøytralisert av Thomas sine Team Inoes-hjelpere. Mot slutten rykket også Alaphilippe, i et desperat forsøk på å beholde sin gule ledertrøya, men franskmannen kom seks sekunder for sent.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) var to sekunder bak Thomas over målstreken på en femteplass. Nairo Quintana, Landa (Movistar), Richie Porte (Trek-Segafredo), Egan Bernal (Ineos), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Dan Martin (UAE) kom inn en håndfull sekunder bak waliseren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tidstapet ble imidlertid større for ryttere som Rigoberto Urán (EF Education) Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) og Romain Bardet (Ag2r). Sistnevnte kom verst ut av det, med et tap på over ett minutt. Thomas så dog ingen store utskillelser, men sa seg fornøyd med situasjonen etterpå.

Sammenlagt er Thomas 49 sekunder bak den nye lederen, Ciccone. Ineos-rytteren 43 sekunder bak Alaphilippe.

– Klatringen er en av de der man må være veldig tålmodig, og da Alaphilippe gikk, med 800 meter igjen eller noe, følte jeg meg selvsikker nok til å la han gå. Jeg syklet mitt eget tempo og kjørte på for fullt de siste 350 meterne. Jeg begynte å sprekke, men det var solid. Brukbart.

Stillingen sammenlagt med Thomas som referanse
Geraint Thomas    0
Egan Bernal + 4 sekunder
Thibaut Pinot + 9 sekunder
Steven Kruijswijk + 15 sekunder
Rigoberto Urán + 26 sekunder
Jakob Fuglsang + 30 sekunder
Enric Mas + 34 sekunder
Adam Yates + 35 sekunder
Nairo Quintana + 52 sekunder
Mikel Landa + 54 sekunder
Dan Martin + 57 sekunder
Richie Porte + 1:57
Romain Bardet + 2:08

Tagget med: , ,

Les også disse