ROSA NESTE: I Paris-Nice kapret Geraint Thomas den gule ledertrøya. I mai er det rosa, og Giro d'Italia, som gjelder for waliseren. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Thomas går for pallplass i Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.01.17 19:15

Del på    

Team Sky med delt kapteinsansvar i Giro nummer 100.

Når starten går for den 100. utgaven av Giro d’Italia den 5. mai, vil Team Sky stå på startstreken med to kapteiner. På storlagets treningsleir på Mallorca bekreftet lagets sjef, Sir Dave Brailsford, at Geraint Thomas og Mikel Landa reiser til Italia med ambisjoner i sammendraget.

Waliseren har ikke syklet rittet siden 2012, mens spanske Landa allerede har gode plasseringer å vise til fra treukersrittet. I 2015 ble 27-åringen nummer tre i sammendraget, og vant to fjelletapper.

– Vil ikke bli den gretne fyren som angrer

Thomas har to 15. plasser fra Tour de France 2015 og 2016 som sine beste resultater fra en Grand Tour. I 2016 endret G fokus fra klassikerne til etapperittene, som blant annet førte Sky-rytteren til seier i Paris-Nice. I et intervju med Evening Standard understreker waliseren at det er viktig for ham å nå satse på en Grand Tour.

– Jeg vil ikke bli den sure fyren i hjørnet av puben. Jeg vil kunne si at jeg prøvde, at jeg ga alt jeg hadde. Jeg vil ikke bli den gretne fyren som angrer på at jeg ikke gikk for podiet i Giro d’Italia 2017, forteller Thomas.

Med motstandere som Vincenzo Nibali og Nairo Quintana å hanskes med er det et ambisiøst mål for den lojale Froome-hjelperen, men Thomas har vist at han kan klatre med de beste.

I Tour de France 2015 lå Cardiff-syklisten godt an i sammendraget langt ut i tredje uke. Med to fjelletapper igjen lå han på fjerdeplass bak lagkaptein Froome, Nairo Quintana og Alejandro Valverde. Seks sekunder bak Thomas fulgte Alberto Contador.

På den 19 etappen stoppet det helt opp for Sky-rytteren som tapte over 20 minutter i sammendraget, og raste ned til 15. plass. Han beholdt plasseringen etter nest siste etappe, og endte 31 minutter bak sin seirende lagkompis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPESPREKK: Geraint Thomas fikk det tøft på den 19. etappen og raste ut av topp ti i sammendraget. Foto: Stefano Sirotti / Polaris

KJEMPESPREKK: Geraint Thomas fikk det tøft på den 19. etappen i Tour de France 2015, og raste ut av topp ti i sammendraget. Foto: Stefano Sirotti / Polaris

En Giro som passer

Til treukersritt å være er årets Giro d’Italia-utgave av typen som kan passe en rytter som Geraint Thomas. Fem av etappene ender med fjell, som kan bli den største utfordringen for Thomas. Da er de to tempoetappene, på til sammen 67.2 kilometer, gode å ha for den tempodyktige waliseren.

Lagkamerat Mikel Landa ledet Team Sky i fjorårets Giro, men brøt den tiende etappen grunnet magetrøbbel.

2. plassen til Rigoberto Uran fra 2013 er det britiske storlaget sin hittil beste sammenlagtplassering i Giro d’Italia.

Geraint Thomas åpner sesongen i Tour Down Under, også der med et delt kapteinsansvar.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse