DRAR TIL MONACO: Geraint Thomas. FOTO: Chris Graythen/Getty Images.

Thomas bryter ut av korona-restriksjoner

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.05.20 11:02

Del på    

Den walisiske Tour-mesteren drar til Monaco.

(procycling.no): Geraint Thomas har valgt å fortsette sine Tour de France-forberedelser i Monaco. I et intervju med Wiggle avslørte 2018-vinneren at muligheten til å forberede seg fyrstedømmet er bedre enn i hjemlandet Wales der strengere korona-tiltak råder.

– Jeg returnere til Frankrike på mandag. Der har jeg mulighet til å trene ute på veien, sier Thomas – og presiserer at i Wales har syklistene lov til å trene ute én gang per dag, så lenge de holder seg i nærheten av sine hjem.

Med Monaco som base er Thomas i tillegg tillatt å benytte seg av treningsområdene og fjellene som ligger i området rundt Nice og innover i landet. For første gang siden 17. mars kan syklister i Frankrike trene utendørs igjen, så lenge de holder seg i nærheten av sine hjem med 100 kilometers margin.

– Frem til nå har jeg bare trent med fokus på å vedlikeholde formen. Det handlet om å holde seg i form og ikke bli for tung. Alle er låst inne hjemme. Da blir det fort at man kjeder seg, spiser mer og går opp i vekt. Særlig når man ikke kan trene like hardt som normalt.

I karantenetiden som følge av COVID19-pandemien har Thomas tilbrakt mye tid på rulla innendørs. Waliseren har imidlertid vært produktiv med tiden, og samlet inn hele 375,000 pund som han donerte til helsevesenet ved hjelp av en tolv timer lang veldidighetsøkt på rulla.

Tour de France

33-åringen Thomas blir trolig én av totalt tre kapteiner på Team Ineos i årets Tour de France, hvis Grand Départ er utsatt til 29.august. Det britiske laget vil etter all sannsynlighet også stille med firdobbelt Tour-mester Chris Froome og 2019-vinner Egan Bernal.

– Det er ennå 15 uker til touren, sier Thomas.

– Nå er det viktig å holde på det mentale overskuddet og komme seg i gang i løpet de tre til fire månedene.

Tagget med: ,

Les også disse