OPPSKRAPET: Geraint Thomas fikk seg en kraftig trøkk da han gikk i bakken i bunnen av Blockhaus. FOTO: AFP

Thomas bryter Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.05.17 10:00

Del på    

Team Sky-kapteinen med dårlig kne etter velt.

(procycling.no): Geraint Thomas starter ikke fredagens 13. etappe i Giro d’Italia. Skadene Team Sky-rytteren pådro seg i velten på søndagens etappe er årsaken til at han nå velger å stå av.

Waliseren merket skadene i skulderen på toppen av Blockhaus-stigningen, men valgte da å fortsette. På tirsdagens tempo slo 30-åringen tilbake, og tok andreplassen på etappen.

– Jeg har lidd siden velten på søndag. Jeg har hatt trøbbel med skuldra som er håndterbart, men kneet mitt har blitt verre for hver dag som har gått, sier Thomas til Team Sky sin hjemmeside.

– Selvfølgelig er det aldri gøy å forlate et ritt tidlig, spesielt ikke når det er hovedmålet i sesongen, men jeg må se stort på det. Jeg ville elsket å fortsette, men da ville jeg måttet kjempe for å overleve hver dag, og ikke kjørt rittet.

Thomas håper nå å slå tilbake i den neste Grand Tour.

– Jeg vil nå flytte blikket mitt mot Tour de France. Jeg håper å være i like god form der som jeg var i Giroen.

– Jeg vil takke støtteapparatet og rytterne her. Det har vært morsomt og jeg ønsker dem lykke til i resten av Giroen. Det har vært fint å kjøre her i Italia igjen. Tilskuerne har vært fantastiske, og jeg kommer tilbake hit.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse