OVERRASKET: Mike Teunissen så kapteinen velte. 1500 meter senere vant han selv etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Teunissen: – Jeg kan ikke tro det

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.07.19 17:26

Del på    

Overraskelsesmannen så lagkapteinen gå ned i velt. 1500 meter senere vant han etappen selv.

(procycling.no): Mike Teunissen ble den overraskende vinneren av første etappe i Tour de France. Trolig var han like overrasket som hele verdens sykkelpublikum.

Like før siste kilometer gikk Jumbo-Visma-kaptein Dylan Groenewegen i bakken. Men hans sisteopptrekker kom seg forbi velten og satt med gullbein.

– Jeg kunne ikke se helt om han veltet eller ikke, så jeg holdt meg bare i posisjon. Så hørte jeg at han hadde gått ned. Vi satt i en god posisjon og hadde ikke gjort noe. Så hadde jeg fortsatt Wout Van Aert med meg. Han kunne hjelpe meg litt og det holdt akkurat. Så det er en veldig rar dag. Vårt store mål forsvant med 1500 meter igjen. Men jeg håper Dylan fortsatt kan smile litt om jeg tar med meg dette tilbake til rommet, sier en lykkelig Teunissen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Se intervjuet med Teunissen her!

Romkameraten var kanskje den største favoritten på etappen. Etter en kjapp omstilling holdt Teunissen posisjonen langt framme i feltet. Og da Peter Sagan klinket til med en langspurt kom Teunissen som ei kule på de siste 50 meterne og skjøv forhjulet først over målstreken like foran slovaken.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg kan ikke tro det. Vi har jobbet i måneder for å få Dylan hit til å ta etappeseieren og den gule trøya. Ved halvannen kilometer igjen så forsvinner alt når han går ned i velten. Jeg tenkte at jeg fortsatt satt med og fortsatt følte meg frisk. Vi kan prøve. Så døde alle på de siste meterne og selv Sagan tok jeg igjen. Jeg tok ham ved målstreken. Jeg klarer ikke forestille meg det. Det er utrolig.

Jumbo-Visma har store ambisjoner også på søndagens 27 kilometer lange lagtempo. Ikke bare om å forsvare ledertrøya, men også i sammendraget for Steven Kruisjwijk.

– Det endrer seg raskt. I morgen har vi et stort mål. Jeg håper det går bra med Dylan og at jeg kan hente meg inn igjen bra. Vi kjører bånn gass for å hjelpe Kruisjwijk til en god posisjon som også er et stort mål. La oss satse igjen.

Men først skal han ta med seg den gule ledertrøya tilbake på rommet med Dylan Groenewegen.

– Jeg tror det tar noen dager før dette går opp for meg. Du kan drømme om dette. Ikke at Dylan velter, men at du har muligheten til å vinne en etappe. Nå gikk det. Det er ganske bra, vil jeg si.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse