VM RYKER: Tom Dumoulin er blant rytterne som ikke rekker tempo-VM i Sveits. FOTO: Jumbo-Visma

Flere tempokanoner går glipp av tempo-VM

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.06.20 12:46

Del på    

Mesterskapet i Sveits krasjer med siste etappe i Tour de France.

(procycling.no): Etter planen skal Tour de France 2020 tråkkes i gang den 29. august. Tre uker senere, 20. september, så skal siste etappe inn i Paris avslutte rittets 107. utgave.

20. september er samme søndagen som VM i UCIs reviderte høstkalender begynner.

Tidligere har de største temporittene blitt arrangert midt i VM-uka. Slik var det i 2019 da det nye lagtemporittet med blandede lag ble holdt på søndagen for å gi det mer oppmerksomhet.

UCI valgte å bytte plassene til disse to disiplinene til årets VM. Etter utbruddet av Covid-19 og utgivelsen av en revidert høstkalender forventet mange i sykkelfeltet at dette skulle bli reversert.

Men overfor nederlandske Wielerflits bekrefter UCI at datoene blir som planlagt. Dermed krasjer tempo-VM for menn med siste etappe i Tour de France.

En rekke av verdens beste tempokanoner vil dermed måtte velge mellom jakten på regnbuetrøya, eller en plass i verdens største sykkelritt.

Jumbo-Visma bekrefter overfor Wielerflits at de vil prioritere Tour de France. Det nederlandske storlaget har tidligere ytret at tempo-VM vil være viktig for dem med den uhyre temposterke kvartetten Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Tony Martin og Wout van Aert i laget.

Men alle fire skal til Tour de France og de blir dermed ikke å se på start i tempo-VM 2020.

Det var en stund usikkert hvor VM 2020 ville bli arrangert, men det vil nå bli arrangert på planlagt vis i Sveits. Arrangørene i Aigle og Martigny annonserte på fredag at det sveitsiske nasjonale mesterskapet vil fungere som testarrangement i VM-løypa den 22. august.

Program World Cycling Championships 2020 in Aigly – Martigny

  • Søndag 20.09: Tempo menn elite
  • Mandag 21.09: Tempo kvinner elite og menn U23
  • Tirsdag 22.09: Tempo kvinner junior og menn junior
  • Onsdag 23.09: Mixed lagtempostafett
  • Fredag 25.09: Landeveisritt kvinner junior og menn U23
  • Lørdag 26.09: Landeveisritt kvinner elite og menn junior
  • Søndag 27.09: Landeveisritt menn elite

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse