I SKYGGEN: Luke Rowe, Ian Stannard og Team Sky har havnet i skyggen av de andre lagene så langt i brosteinsklassikerne. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Team Sky vil slå tilbake i Flandern

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.04.17 14:49

Del på    

Har skuffet på brosteinen så langt.

(procycling.no): Mens stormen herjer rundt Team Sky, grunnet britisk antidopings etterforskning av laget, har klassikerlaget deres prøvd å holde hodet kaldt. Så langt har de ikke lyktes, men britene håper å slå knallhardt tilbake i morgendagens Flandern rundt.

– Forrige helg var djevelsk. Vi må gjøre det bedre, fortalte Luke Rowe til en gruppe journalister på Team Skys hotell i Kortijk fredag.

27-åringen sikter til brosteinsklassikerne E3 Haralbeke og Gent-Wevelgem, som gikk henholdsvis forrige fredag og søndag. Rowe havnet selv på feil side av splitten i E3, mens hans hadde en dårlig dag og stod av i Gent-Wevelgem. For hans britiske lagkamerat Ian Stannard gikk det ikke noe bedre. En punktering ødela hans sjanser i E3, mens han aldri var i nærheten da rittet sprakk opp over og etter Kemmelberg i Gent-Wevelgem.

– Det er egentlig ingen unnskyldninger. Vi er et av topplagene. Vi har all støtten og å prestere som det i en av de største helgene i året var ikke godt nok, så vi må heve oss, konkluderer waliseren.

Tatt på senga

Selv om Team Sky har lyktes svært godt i klassikerne Strade Bianche og Milano-Sanremo, hvor polakken Michal Kwiatkowski stod øverst på seierspallen begge gangene, har de ikke klart å håndtere brosteinsklassikerne like godt.

Rowe trekker frem den aggressive kjøringen som en av årsakene.

– En ting jeg har lært er at vi trolig aldri har sett så aggressiv kjøring i klassikerne.

I ritt etter ritt har nemlig feltet blitt revet i fillebiter, enten av QuickStep-Floors som i E3 Haralbeke, eller av Peter Sagan og Greg Van Avermaets enorme styrke.

– Fordi Sagan og Van Avermaet har vist hvor sterke de er, så prøver folk å isolere dem og når du har QuickStep med så stor kollektiv styrke prøver folk å komme tidligere og tidligere på forskudd. Disse klassikerne er de mest aggressive jeg noen gang har syklet, og det er et viktig aspekt å ta med seg inn i de to neste rittene.

Team Sky-rytteren, som tok en imponerende femteplass i fjorårets Flandern rundt, regner med at den aggressive trenden kommer til å fortsette også i morgendagens monument.

– Jeg forventer at det starter tidlig [angrepene, vår.anm.]. Jeg vet ikke hvor, og hvis jeg visste ville jeg ikke sagt det, men jeg har en anelse.

Han snakker videre om at det kan være viktig å angripe tidlig, ettersom de tøffeste bakkene som Oude Kwaremont og Paterberg ikke blir like avgjørende da, når rittet har vært veldig hardt over en lengre periode.

– Vi liker den type kjøring, vi viste det i Roubaix i fjor. Vi hadde flere ryttere med når det startet tidlig.

Fokuserer på det positive

Med alt som foregår rundt Team Sky og de dårlige resultatene på brosteinen er det lett å henge med hodet, men Rowe ser også flere positive tendenser i laget.

– Det er meningsløst å sitte her og se på det negative. Som rytter må du se tilbake og ta med deg det positive. Måten laget kjører på, og måten unge ryttere som [Owain] Doull og [Jon] Dibben står frem på er fantastisk.

Til tross for de uteblivende resultatene hevder han at det ikke er noe i veien med formen til rytterne, og med litt hell leverer de plutselig et stort resultat.

– Du kan ikke gå inn i disse rittene med hodet ditt senket, du må ha brystkassa ut og holde hodet ditt høyt. Vi er optimistiske og gleder oss virkelig til de to kommende helgene.

Flandern rundt følger du LIVE hos procycling.no fra klokken 10:30 i morgen!

Hør procycling.nos podkast «Musette», hvor panelet diskuterer favorittene til årets Flandern rundt.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse