CLOSE CALL: Team Skys lagbuss var nær å kollidere med både en syklist og varebil tidligere i dag. FOTO: Skjermdump fra twitter

Sky-bussen centimeter fra å meie ned tursyklist

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.16 19:09

Del på    

Det britiske storlaget med hårreisende forbikjøring.

(procycling.no): Etter at en video av en hasardiøs forbikjøring fra Team Sky-bussen begynte å versere på sosiale medier tidligere i dag, måtte laget sende ut en beklagelse.

Det var den britiske tursyklisten Andy Rolfe som postet video på twitter. Videoen viser at han er ute og sykler på en smal vei, og nærmer seg en uoversiktlig topp. Plutselig kommer en Team Sky-buss opp på siden av ham, men bussen må raskt legge seg over mot Rolfe igjen, ettersom en varebil nærmer seg i motgående kjøreretning. Sky-bussen må kaste seg inn, mens varebilen må stoppe for å ikke kollidere. Manøveren er bare centimeter fra å ta ut Rolfe.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Team Sky var raskt ute med å svare Rolfe på twitter, og beklaget det som hadde skjedd.

– Det som vises i videoen er uakseptabelt og vi er lei oss for det. Vi har allerede snakket til føreren og vi vil diskutere det igjen med han i større detalj.

– Vi vil også snakke med hele støtteapparatet og minne dem om ansvaret vårt.

– Å oppmuntre folk til å komme seg ut på syklene sine er en stor del av det vi står for som et lag. Vi er et lag av syklister og vi vet alle hvor viktig det er for oss som et lag å sette et eksempel, når det kommer til å sikre at syklister kan bruke veiene trygt.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse