Prøv Procycling Pluss idag

FÅR SJANSEN: Michael Carbel blir en del av Team NTT i 2020. Her sammen med Kasper Asgreen i forbindelse med Scheldeprijs i 2018. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Team NTT blir mer dansk: Ny rytter og sportsdirektør bekreftet klar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.01.20 17:21

Del på    

Carbel og Holm Foder får sjansen på WorldTour-nivå for første gang.

(procycling.no): Tidligere denne uka ble det klart at Virtu Cycling Group har signert en intensjonsavtale med Team NTT, hvor den danske sykkelgruppa går inn som medeiere i det sør-afrikanske laget med en tredels eierandel.

Bjarne Riis, én av tre eiere av Virtu Cycling Group, kommer også inn som den øverste sportslige lederen av laget. Fra før hadde man allerede Lars Michaelsen som den ledende sportsdirektøren og Lars Bak som assisterende sportsdirektør, samt rytterne Michael Valgren og Andreas Stokbro.

Lørdag ble det klart at både Michael Carbel og Daniel Holm Foder blir en del av WorldTour-laget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Første sjanse på WorldTouren

24 år gamle Carbel har tidligere vært proff i både Cult Energy Pro Cycling og Fortuneo-Samsic, samtidig som han vært en del av det nå nedlagte kontinentallaget til Virtu Cycling Group i 2017 og i 2019.

Det er imidlertid første gang han nå får sjansen i et WorldTour-lag.

Dansken er en relativt solid spurter, som også går ganske bra i de kortere bakkene.

– Jeg er overlykkelig for å kunne bli en del av laget. Det er en drøm som går i oppfyllelse å komme opp på WorldTour-nivå. Det vil uten tvil bli hardt, men jeg ser frem til å bli en del av NTT Pro Cycling, sier Carbel i en pressemelding. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

TOUR OF NORWAY ANNO 2011: Wilco Kelderman vant, mens Daniel Holm Foder og Vegard Robinson Bugge fulgte på de neste to plassene. Foto: Arkiv.

Dansk 36-åring inn som sportsdirektør

Holm Foder la opp etter 2016-sesongen, etter over et tiår på danske kontinentallag. I likhet med Carbel, kommer han fra det nå nedlagte Team Waoo, hvor Holm Foder var sportsdirektør.

36-åringen har gjennom karrieren kjørt en rekke av de norske UCI-rittene, og har blant annet en andreplass sammenlagt fra Tour of Norway i 2011, og en tredjeplass i Rogaland GP samme år.

– Jeg kommer til en sterk ryttergruppe, med mye potensial, sammen med en gruppe med svært erfarne sportsdirektører, så profesjonelt sett vil det bli en stor utfordring for meg. Når det er sagt, så er jeg trygg på at jeg vil kunne ta med meg min egen ekspertise inn i miljøet, og bidra til lagets videre suksess, sier dansken.

I laget finner vi også Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller, samt Gino Van Oudenhove.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Tror han kan være lederskikkelsen vi trenger

Tagget med: , , , ,

Les også disse