KOMMER INN: Bjarne Riis og Virtu Cycling Group blir medeiere av Team NTT. FOTO: KT/Tim de Waele/Getty Images

Virtu blir medeier av Team NTT: – Sammen kan vi utvikle ett av verdens beste sykkellag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.01.20 15:15

Del på    

Boasson Hagen, Tiller & co får ny lagleder i Bjarne Riis.

(procycling.no): Etter at det i flere måneder har blitt spekulert rundt hva som ville bli det neste steget til Virtu Cycling Group, kom i dag, onsdag, bekreftelsen på at selskapet, som eies av Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, kommer inn som medeiere av Team NTT.

I en pressemelding fra Team NTT skriver de at Virtu Cycling Group at de har signert en intensjonsavtale, hvor Virtu Cycling Group får kontroll på en tredel av selskapet bak Team NTT, hvor Douglas Ryder er eieren. 

Laget vil foreløpig fortsette under sørafrikansk lisens.

– Det ligger ikke noe i avtalen rundt om vi skal være et spesielt dansk eller sørafrikansk lag. Det som er avtalen er at vi skal være et internasjonalt lag, og hvis vi har ambisjoner om at laget skal være blant verdens beste, så skal det være et internasjonalt lag, sier Riis fra onsdagens pressemøte.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Riis blir sportslig leder

Bjarne Riis går inn i rollen som lagleder (team manager), og skal ha det fulle sportslige ansvaret.

– Dette er et stolt øyeblikk for vår organisasjon, Virtu Cycling, og jeg er veldig spent på dette partnerskapet og dets potensial. Sammen kan vi utvikle ett av verdens beste sykkellag, som er bygget på å være drevet av prestasjon og teknologi, kombinert med mange års erfaring fra WorldTouren, sier Riis i pressemeldingen.

I Team NTT finner vi i dag blant andre Edvald Boasson Hagen, Rasmus Fossum Tiller, Gino Van Oudenhove (sportsdirektør) og danskene Michael Valgren, Andreas Stokbro, Lars Michaelsen (sportsdirektør) og Lars Bak (sportsdirektør). Michael Carbel har også vært ryktet til laget i forbindelse med at Virtu Cycling Group skulle komme inn på eiersiden.

Under pressemøtet fortalte Riis at stallen for 2020 nå var klar, uten at han sa noe om Carbel. Dermed virker det til at det ikke blir noe av en slik overgang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Startet opp selskapet i 2016

Siden oppstarten av Virtu Cycling Group, har ambisjonene vært klare om å få et lag på øverste nivå. I 2016 ble Virtu navnesponsor for det danske kontinentallaget Virtu Pro Velonconcept, og man har fra 2017 til 2019 hatt både et lag for damene og herrene på UCI-nivå. Av dem la damelaget bak seg en veldig god sesong i 2019, ledet an av Marta Bastianelli, men begge lagene ble lagt ned etter 2019-sesongen.

Les mer: Riis koblet til Boasson Hagen-oppkjøp

I sommer ble det signalisert at man hadde ambisjoner om å ta steget opp som et UCI ProTeam med herrelaget, som i 2019 het Team Waoo, men det ble altså ingen realitet. Med et klart ønske om å ha et lag som kan kjøre Tour de France i 2021, som starter i Danmark, har da arbeidet fortsatt.

I Team NTT har man nå funnet et lag som har WorldTour-lisens ut 2022 og dermed vil være sikret plass i Tour de France neste år. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse